EM-Grupp A: Vilka lag spelar i Grupp A i Fotbolls EM 2016? Här får du allt du behöver, odds, spelschema och spelartrupper!

Lag EM Grupp A

För att kolla in EM-trupperna och mer detaljerade spelscheman, klicka på länderna:

Frankrike Grupp A

Frankrike

Schweiz Grupp A

Schweiz

Rumänien Grupp A

Rumänien

Albanien Grupp A

Albanien

 

Odds Lag Grupp A

Hur ser oddsen ut för lagen i Grupp A? Vilket lag vinner gruppen och vilka tar sig vidare?:

Gruppvinnare:

 1. Frankrike: 1.28
 2. Schweiz: 5.00
 3. Rumänien: 10.00
 4. Albanien: 26.00

Att gå vidare:

 1. Frankrike: 1.01
 2. Schweiz: 1.25
 3. Rumänien: 1.83
 4. Albanien: 2.87

Topp 2:

 1. Frankrike: 1.03
 2. Schweiz: 1.67
 3. Rumänien: 2.87
 4. Albanien: 5.00

Fler EM-odds på Grupp A hittar du hos William Hill:Om Lagen i Grupp A

I EM Grupp A hittar vi värdnationen Frankrike som på förhand tillhör en av de stora favoriterna tillsammans med Tyskland. Frankrike lottades tillsammans med Schweiz, Rumänien och Albanien, och allt annat en fransk gruppseger här vore en skräll.

På pappret känns inte Grupp A som en av de starkare grupperna i EM-slutspelet. Frankrike är visserligen på uppgång och har ett flertal stora stjärnor i truppen. En av de allra största: Real Madrids Karim Benzema ställs dock utanför truppen. Fransmannen, som påstås ha pressat Valbuena på pengar för att inte släppa en sexvideo på sin landsman. under vintern, portas av det franska fotbollsförbundet.

Bakom Frankrike bör Schweiz ta hem andraplatsen, men Schweiz känns inte lika starkt som för ett par år sedan och varken Rumänien eller Albanien lär bli någon "Walk in the Park" för schweizarna som har bosniern: Vladimir Petković som förbundskapten. Laget stora stjärna är Stokes: Xherdan Shaqiri, med ett förflutet i Bayern München. Liten kvick och oerhört teknisk, men sett till hela EM-truppen känns Schweiz inte som någon kandidat att ta sig långt i EM-turneringen.

Rumänien gick till EM-slutspelet efter att ha kommit tvåa bakom Nordirland i den på pappret sämsta kvalgruppen. Vann bara 5 av 10 matcher men gick obesegrade genom kvalet. Ytterst målsnåla i kvalet med 11 mål och 2 insläppta på 10 matcher, så för den som vill spela på under 2.5 mål i EM-slutspelet är Rumänien laget att ta sikte på. Hela tre matcher i kvalet som Rumänien spelade slutade 0-0.

Den rumänske förbundskapten Anghel Iordănescu förfogar över en EM-trupp där majoriteten är spelare från den inhemska ligan. Största stjärnorna i Rumänien är: Serie A-spelarna Vlad Chiricheș och Ciprian Tatarușanu samt Bogdan Stancu i Genclerbirligi. Inga spelare man lyfter på ögonbrynen åt direkt.

Sista laget i EM Grupp A är Albanien som gör debut i ett EM-slutspel. Det lilla balkanlandet har en italiensk förbundskapten i Gianni De Biasi, med ett förflutet i bland annat Torino. Albanien är det klart sämst rankade laget i gruppen och ges inte speciellt stora chanser att gå vidare av spelbolagen. I Albaniens EM-trupp hittar vi ett par intressanta namn: Laziokeepern och svensk bekantingen: Etrit Berisha, Napolis unge högerback: Elseid Hysaj och rutinerade lagkaptenen Lorik Cana, till vardags i franska Nantes. I EM-kvalet gick Albanien vidare på Danmarks bekostnad, vann 4 av 8 matcher, men slutade hela 7 poäng bakom gruppsegraren Portugal.

FIFA Ranking Lag Grupp A

Hur är ser världsrankingen ut för lagen i Grupp A?

 • 14. Schweiz
 • 19. Rumänien
 • 21. Frankrike
 • 45. Albanien

För många är det kanske otippat att Frankrike bara är tredje bäst rankade laget i Grupp A sett till FIFA-rankingen. Men detta beror på att det är direktkvalificerade till EM-slutspelet och således inte spelat några tävlingsmatcher den senaste tiden. Högst rankat är Schweiz på en 14:e plats och lägst rankad: Albanien på plats 45.

Spelschema Grupp A

Spelschema Grupp A i EM 2016 ser ut enligt följande:

10/6 21.00: Frankrike- Rumänien
(Stade de France, Saint-Denis)

11/6 15.00: Albanien-Schweiz
(Stade Bollaert-Delelis, Lens)

15/6 18.00: Rumänien-Schweiz
(Parc des Princes, Paris)

15/6 21.00: Frankrike-Albanien
(Stade Vélodrome, Marseille)

19/6 21.00: Schweiz-Frankrike
(Stade Pierre Mauroy, Lille)

19/6 21.00: Rumänien-Albanien
(Stade de Lyon, Lyon)

Spelschemat i Grupp A inleds med öppningsmatchen i EM: Frankrike-Rumänien den 10 juni kl 21:00 på Frankrikes Nationalarena: Stade de France i Saint-Denis, strax utanför Paris. Spelschemat sträcker sig fram till den 19 juni då den sista omgången spelas. Schweiz möter då Frankrike och Rumänien ställs mot Albanien.


Vanliga söktermer: Lag EM grupp A, EM-grupp A lag, Frankrikes EM-grupp, Vilka lag spelar i Frankrikes grupp? Vilka lag spelar i grupp A?

Mrbet

Skribent: Mrbet
27 May 2016