Den 30 maj 2020 går finalen i Champions League på Atatürk Olimpiyat Stadyumu i Istanbul, Turkiet. Förra säsongen vann Liverpool mot Tottenham i finalen och båda lagen är kvar i turneringen när slutspelet drar igång. Detta är årets största match inom fotbollen och titeln som samtliga klubbar vill åt.

Det står både pengar och ära på spel och vinner man Champions League kan man attrahera väldigt många nya spelare till laget.

Var ser jag Champions League finalen live?

Om du inte har tillfälle att ta dig ner till Turkiet för att se matchen live, så blir alternativet att se matchen hemma istället. Låt oss ta en titt på hur du kan se matchen hemma.

De svenska rättigheterna till Champions League har köpts av Viaplay och således måste man köpa ett abbonemang för att kunna se matchen, till skillnad från Europa League, som du kan se gratis. Du får tillgång till Viaplay genom att gå in på hemsidan och registrera dig. Sedan är det bara att ladda hem appen till din mobiltelefon, Ipad eller Smart-TV och titta på finalen. 

Känner du inte att du vill lägga pengar på Viaplay så blir alternativet att hitta en gratisstream på nätet. Dessa har en risk med sig, då du riskerar att få virus och andra saker på din dator. Men du kan bara söka på "stream Champions League-final" i webbläsaren så bör du kunna få upp en stream att kolla på till slut, även om kvaliteten på streamen kan variera.

Vad kostar det att se Champions League-finalen?

Eftersom Viaplay äger rättigheterna till matchen och flera andra stora ligor, så kostar det pengar att se matchen. Just nu ligger priset på Viaplay Sport på 399kr månaden, och då ingår flera stora ligor som Bundsliga och Premier League i utbudet med.

Detta är ett oerhört bra pris i dagens läge med tanke på all sport du får med i priset. Viaplay erbjuder även serier och filmer, och det är bara att gå in på hemsidan för att se vad som erbjuds och till vilka priset.

Om man vill ha ett billigare alternativ kan man alltid streama gratis på nätet. Då söker man bara på "stream Champions League-final" på internet och letar sig fram till en sida som sänder streamen.

Man bör dock ha koll på vilka sidor man väljer, då det finns mycket spam, pop-ups och virus som kan komma via dessa sidor som lever på reklam. Kvaliteten är sämre än på Viaplay och det är inte säkert det finns ditt önskade språk på kommentatorerna, och streamen kan lätt hacka sig fram och ligga bakom med ljudet.

Hur kan jag streama Champions League-finalen?

Om du har en mobiltelefon, en Ipad eller en Smart-TV med appar så kan du se matcherna via dessa. Du kan välja att kasta ut streamen från din enhet direkt på TV:n via tex en Chromecast. Du laddar bara hem appen via internet och sedan är det bara att njuta av en förhoppningsvis bra fotbollsmatch.

Om du har en webbläsare på tv:n och du inte har kanalerna så kan du bara surfa in på en streamingsida på nätet och kolla på matchen. Du kan även koppla din laptop till tv:n med en sladd och få upp streamen på tv:n. 

Klarar du inte av det tekniska så finns mängder av sidor på internet där man kan läsa sig till hur man gör för att få bild och ljud på en stream på sin tv eller dator.

Odds Champions League

Slutspelet är igång och vi har några helt öppna matcher här till en början, så det kommer bli en spännande vår i världens största klubblagsturnering för fotboll.

Man City står som favoriter att vinna turneringen, men nu har Liverpool spelat en match mot Atl Madrid och förlorade med 0-1. Men engelska lagen ska vara favoriter till att vinna, då de spanska lagen inte håller samma klass som åren förut. Bayern München, Barcelona och PSG slåss där bakom om titeln med. Just nu känns det ganska öppet om vem som skall ta hem hela turneringen. 

Odds tagna från Bet365 den 25 februari kl 01:00

Man City 5.00

Bayern München 6.50

Liverpool 7.00

Barcelona 8.00

PSG 9.00

Juventus 11.00

Real Madrid 13.00

Leipzig 17.00

Atl Madrid 21.00

Dortmund 26.00

Om Champions League

Champions League är världens största fotbollsturnering för klubblag. Intresset för turneringen är enorm och i varje omgång flockas hundra miljontals människor över hela världen för att se matcherna på TV. Europacupen för mästarlag lanserades 1955 men det var inte förrän 1992/93 som Champions League kom in i bilden. 

Champions Leagues format har förändrats ett flertal gånger genom åren och består numera av gruppspel och slutspel. I slutspelet möts lagen både på hemma och bortaplan, medan den stora finalen avgörs i en enda match på en neutral arena som bestämts inför turneringsstart. 

I början var turneringen enbart öppen för mästarlagen i de olika europeiska ligorna. Säsongen 1997/1998 skedde dock en förändring och turneringen öppnades upp för andra-, tredje- och fjärdeplacerade lag från de största och högsta divisionerna varje säsong baserade på ett rankingsystem för varje respektive lands toppdivision.

Olofsbetting

Skribent: Olofsbetting
27 February 2020