Ferro över 1.5 mål satt fint igår kväll och där fick vi en liten vändning i Primera B. Nu är målet att lyckas med samma sak i Copa Libertadores. Samtliga argentinska lag går in i gruppspelet i denna vecka. Först ut är San Lorenzo imorgon men jag har hittat ett intressant spel på torsdag.

Rosario Central går som tåget i ligan och har tagit tio poäng på fyra matcher. I natt spelade man 3-3 mot River Plate efter ett sent kvitteringsmål av Larrondo. Just Larrondo är i väldigt fin form och toppar för tillfället skytteligan i Primera Division på fyra mål. Igår vilades lagkaptenen och anfallsstjärnan Marco Ruben. Det finns dock god chans att han spelar redan på torsdag. Han vilade som bekant i premiären också men var med i efterföljande match. Det ska inte heller vara något allvarligt utan bara en överansträngning.

Motståndet för kvällen står den uruguayanska storklubben Nacional för. Nacional har vunnit den uruguayanska högstaligan 45 gånger. Bara Peñarol har fler titlar. I förra årets Copa Libertadores åkte man ut i kvalrundan mot chilenska Palestino och missade därför också gruppspel. I år har ligaspelet börjat på ett bra sätt och man ligger i skrivande stund på en andraplats med full pott efter tre omgångar. Lagets stora stjärna är Nicolás López. Han tillhörde Nacional i ungdomsåren och gjorde också några A-lags framträdande innan han flyttade till Europa och Roma. Efter det spelade han en tid i Udinese, Verona och Granada innan han valde att flytta hem till Nacional igen. Själv minns jag honom mest ifrån U-20 VM 2013 där han ledde sitt Uruguay till final. Dessvärre för deras del blev Frankrike, med en viss Pogba i laget, alldeles för svåra. För López del innebar VM:et bl.a. att han totalt gjorde fyra mål och blev belönad med silverbollen. Minns även en viss Abdul Ajagun i Nigeria. Han var fullkomligt briljant och gjorde tre mål. Tror han tillhör Panathinaikos nu men är utlånad.

Nu svävade jag iväg lite. Åter till gällande match. Jag tror Rosario Central kommer vinna över Nacional och jag tror man kommer göra det ganska bekvämt. Men jag vill verkligen vinna detta spel så därför chansar jag inte på Rosario över 1.5 mål som står i 1.80. Jag tar istället Rosario Central –0.75 som står i 1.70. Halv vinst vid uddamålsseger. Så har man garderat sig lite för en trött 1-0 seger.

Jag spelar 2 units på Rosario Central – 0.75 till @ 1.70.

Skribent: Uneland
22 February 2016