Då är det äntligen dags för gruppspelet i Copa Libertadores att ta sin början. Alla lag kommer inte gå in i gruppspelet i denna vecka utan en del kommer gå in först i nästa vecka. Dock finns det en hel del intressant matcher att titta lite extra på redan i veckan som kommer.

I grupp 8 hittar vi brasilianska Corinthians, paraguayanska Cerro Porteño, chilenska Cobresal och colombianska Independiente Santa Fe. Natten mot tisdag möts Santa Fe och Cerro Porteño i Colombias huvudstad Bogotá.

Santa Fe tog sig till gruppspelet via kval där man slog ut bolivianska Oriente Petrolero med totalt 6-1(!). Det var verkligen inget snack om vem som var det bästa laget och Santa Fe fullständigt krossade sina motståndare. I ligan har det gått lite knackigare. Man har ”bara” tagit 5 av 9 poäng på de första 3 matcherna. I helgen blev det bara 0-0 på bortaplan mot Bucaramanga men där vilade man stora delar utav laget. Känslan är att Santa Fe satsar ordentligt på Copa Libertadores i år. Man har ett starkt lag med bl.a. den duktige  Ibarguen längst fram.

Motståndet på onsdag är absolut inte att jämföra med det lag som man besegrade i kvalet. Cerro Porteño är ett mycket bättre lag med bättre spelare på i princip varje position än vad Oriente Petrolero hade. Cerro Porteño ligger förtillfället på en 5:e plats i den paraguayanska ligan. Med 7 poäng inspelade. I helgen fick man stryk av Rubio Nu på hemmplan med 2-1.

Jag tror Santa Fe kommer vara åtminstone ett nummer för stort för Cerro Porteño. Kanske två. Vi får se. Men att dom kommer vinna känns som ett understatement. Oddsen på detta är dock inte sådär överdrivet spännande. Det ligger i skrivande stund på 1.57 vilket inte är något att hänga i julgranen direkt. Däremot står – 0.75(dvs halv vinst vid uddamålsvinst) i 1.825. Det tycker jag absolut är värt en slant då jag inte ser det som någon omöjlighet att Santa Fe vinner med 2/3-0. Det som talar för mitt spel är också att laget inte släppt in ett enda mål i ligan såhär långt. Det vittnar om en stark defensiv och kan man då bara göra två mål så är vi hemma.

Jag spelar 2 units på Independiente Santa Fe – 0.75 till @ 1.825.

Skribent: Uneland
15 February 2016