Då har det dessvärre gått lite knackigt den senaste tiden så då är det väl dags för en ändring kring detta med start ikväll.

Copa Libertadores drar igång ikväll med matchen Huracán –Caracas och sedan kommer ytterligare fem matcher att spelas denna vecka. Detta är det sista kvalet innan gruppspelet. Här slåss 12 lag om 6 platser in i Copa Libertadores gruppspel. Lagen möts, hemma och borta.

Ikväll möts alltså argentinska Atlético Huracán och Caracas ifrån Venezuela. Huracán kom på en blygsam 23:e placering ifjol men lyckades, trots svaga resultat i ligan, ändå nå final i Copa Sudamericana. Där tog det dock dessvärre stopp mot colombianska Independiente Santa Fe.

Till årets säsong har man fått behålla stommen i sitt lag och dessutom förlängt kontrakten med flera viktiga spelare. Däribland Toranzo och Montenegro. Till kvällens match saknas bara anfallaren Abila. Annars är alla spelare tillgängliga för Buenos Aires-laget.

Caracas kvalificerade sig till årets Copa L genom att vara det bästa laget i Venezuela sätt över både vår och höstsäsongen ifjol. Senast man spelade i Copa Libertadores var 2013. Då åkte man ut, redan i kvalet, mot ett annat argentinskt lag, nämligen Lanús.

Trots frånvaron av Abila så ska Huracán vara numret större än Caracas. Möjligt att man har en liten nackdel av att börja hemma. Därför är det också av stor vikt att man kommer till bortamatchen med ett bra resultat i bagaget.

Jag kör Huracán -1 (Asian Handicap). Jag är helt övertygad om att Huracán vinner, och skulle det ”bara” bli med uddamålet så blir det push på spelet och vi får pengarna tillbaks.

Jag lägger 2 units på Huracán – 1 (Asian Handicap) @. 1.78.

Skribent: Uneland
2 February 2016