En match i Ryska andraligan där det är toppen mot förmodade botten som möts i deras premiär.

Zvezda Dmitrov är ett nytt lag, man är inte samspelta och truppen är väldigt tunn med två målvakter, sju backar och elva forwards.

Målvaktssidan är svag då man har en målvakt som kommer från tredjeligan och en målvakt som håller bra VHL klass. 

Backlinjen är kanske inte jättesvag då man har ett par spelare som spelat en del matcher i KHL, framförallt i Amur Khabarovsk. De håller ju dock inte KHL klass, och backarna är inte särskilt målfarliga heller.

På forwardsidan har man en spelare som höjer sig över de andra och det är Goroshansky som har 115 KHL matcher i bagaget. Han har dock bara producerat 28 poäng där, vilket säger en del om de andra spelarna i anfallet.

Karaganda är ett topplag i VHL, där man förra säsongen vann grundserien i överlägsen stil och hade hela 15 poäng ner till tvåan i tabellen. Man var även bästa hemmalag samt bortalag och gjorde flest mål.

Man har 37 spelare i truppen och bra bredd om man jämför med Zvezdos 20.

Inför säsongen har man tappat Shastin som gjorde 20 mål och Belukhin som gjorde 16 mål.

Man har dock kvar sin bästa spelare Oleg Lomako, som antagligen kommer att sluta i toppen av poängligan i år.

Målvaktssidan ser stark ut då alla provat på KHL med bra räddningsprocent. Det kommer bli hårt om platserna där jag dock tror Kuznetsov blir förstemålvakt då han spelat KHL sedan 2008. Han är dock osäker till spel här, men målvakterna håller så hög klass så det spelar mindre roll.

Backsättningen har förstärkts med Bilalov som har 231 matcher i KHL, senast i Niznekamsk, samt en del andra spännande namn.

Forwardsidan är stark med Lomako i laget, där man även fått in lite spelare från Finland samt 33-årige Vorobyov som har 57 NHL matcher, 168 AHL matcher samt 206 KHL matcher, där poängskörden varit helt okej.

Har även lagt över 5.5 mål i matchen, då jag tycker den linan ligger alldeles för lågt, då detta är en ganska målglad liga.

Skribent: Tobbestips
9 September 2015