Rysk hockey och VHL där slagpåsen Zvezda Dmitrov gästas av starka Balashikha.

Zvezda Dmitrov har hittils spelat åtta matcher, vilket resulterat i en vinst och sju förluster. Man har hunnit med att åka på en riktig käftsmäll av Karaganda som vann med hela 10-0. Därefter har man fortsatt kräftgången. 

Man har som sagt bara lyckats vinna en match, och det var borta mot Khimik med 3-4. Dock ska det noteras att Khimik är ett av de lagen som Zvezda skulle ha en möjlighet att vinna mot då de flesta av de andra lagen är på en helt annan nivå.

Balashikha har hunnit med att vinna mot just Khimik borta med 1-4, och det är ungefär de siffror jag tänker mig även här.

Zvezda har bara lyckats knycka en poäng på sina fyra hemmamatcher och har en målskillnad på hela 3-20. Borta har man lyckats ta tre poäng på sina fyra matcher.

Balashikha har börjat godkänt hittils med 15 inspelade poäng på åtta matcher. Man har vunnit mot lag på övre halvan och tabellen, och kommer troligtvis ta sig till slutspel denna säsong, något som man missade förra säsongen då man hamnade precis utanför strecket. 

Till skillnad från Zvezda så har man bra spelare framåt där jag främst syftar på Shipov som ligger trea i totala poängligan med nio poäng. Pangelov som är Zvezdas bästa poängplockare har endast gjort två poäng.

Balashikha har åtta spelare i laget som gjort fler poäng än Zvezdas bästa poängplockare, vilket säger väldigt mycket om Zvezdas begränsningar i offensiven.

Zvezda har sämst form sett till de fem senaste matcherna tillsammans med just Khimik. 

Balashikha har bra form och har spelat ihop nio poäng på de fem senaste, och jag kan inte se en match där Balashikha inte dominerar från början till slut och vinner tämligen bekvämt. 

Spelet sitter om Balashikha vinner med minst två mål.

Skribent: Tobbestips
6 October 2015