Här är det SHL igen, där två topplag möts. Växjö har dock varit en besvikelse hittils och ligger näst sist i tabellen medans Frölunda spelat bra och ligger på en förstaplats tillsammans med Färjestad.

Jag kommer att spela Frölunda DNB första perioden vilket betyder att slutar första perioden oavgjort så får vi pengarna tillbaka. Vinner Frölunda så får vi full vinst.

Växjö har som sagt öppnat säsongen under all kritik. Senast vann man hemma mot Malmö, där man dock låg under efter första perioden med 0-2. Sen vänder man matchen och vinner 4-3. Men det är mot en nykomling och här är det är tuffare uppgift.

Man har inte vunnit första perioden i någon av de sex senaste matcherna, där man också har förlorat i fyra av dessa sex.

Frölunda har öppnat säsongen bra, och det gäller även matcherna. Senast tog man ledningen mot Ingolstadt, och hade 1-2 ledning i paus. Därefter tappar man allt och förlorar med 4-2, trots att man vann skotten med 51-26.

Man har gjort flest mål av samtliga lag i SHL, och är även seriens bästa bortalag med fem poäng på de två inledande bortamatcherna.

Man har öppnat matcherna riktigt bra och efter en spelad period har man inte legat under i någon av de 14 senaste matcherna, och även haft ledning i 10 av dessa 14. 

Senast man låg under i första perioden var 8 April i våras, och det är starka papper. Man kan även tillägga att senast lagen möttes var i en träningsmatch och då vann Frölunda borta med hela 7-0.

Att vi får 1.94 här tycker jag är löjligt, och känner mig väldigt bekväm med detta spel.

Skribent: Tobbestips
1 October 2015