Dags för match mellan Växjö som inlett säsongen långt under förväntan och Djurgården som jag tycker spelat ungefär så bra jag förväntat mig.

Här kommer jag att prova över 5 mål i matchen. Varför då?

Växjö och Djurgården spelade mot varandra i tisdags, och det i en avgörande match i CHL slutspelet. Denna match slutatde 3-3 vilket tillslut gjorde att Djurgården tog sig vidare med totalt 7-6 då man vann första mötet med 4-3.

Växjö har klarat linan på hemmaplan i sex av de sju senaste hemmamatcherna, där den andra matchen slutade på just fem mål.

Man har som sagt mött Djurgården två gånger denna säsongen vilket resulterat i sju mål i första mötet och sex mål i det andra, och totalt har man klarat linan i de fyra senaste mötena.

Djurgården har dock bara klarat linan i två av de fyra senaste, men då har man mött Malmö hemma (3-0) och Rögle borta (1-2), och här blir det mycket mer jobb defensivt.

En annan faktor som spelar roll är Växjös svaga boxplay där man bara har 65.22% vilket är överlägset svagast i SHL. Djurgården har gjort tre mål i powerplay på Växjö i de två mötena i CHL, och senast tryckte även Växjö in två mål i spelformen signerat Heikkinen.

Jag tror dock inte målen behöver komma i powerplay för att man ska klara linan då Djurgården släppet in åtta av sina elva mål på bortaplan samtidigt som Växjö släppt in elva av sina 21 mål på hemmaplan.

Jag tror som sagt på många mål i matchen, och kommer att njuta av matchen framför tv.n.

Skribent: Tobbestips
12 October 2015