NHL dags, där Sedinarnas Vancouver Canucks stöter på ett Montreal Canadiens i absolut toppform.

Här har Vancouver en jobbig uppgift framför sig då man möter obesegrade Montreal hemma i Rogers Arena.

Vancouver har inte gjort mycket väsen av sig hittils i NHL och bara vunnit tre av åtta matcher. Dessa tre matcher har samtliga kommit på bortaplan där man plockat sex poäng och har en målskillnad på 10-2. Man har slagit Los Angeles Kings borta med 0-3, vilket visserligen är imponerat. I övrigt har man vunnit mot Anaheim på straffar och Calgary med 1-5, men då ska vi också komma ihåg att både Anaheim och Calgary har underpresterat rejält och bara skrapat ihop fyra poäng vardera och har en väldigt dålig målskillnad.

Hemma har man inte vunnit ännu på fem försök och skrapat ihop tre poäng. Senast mötte man Detroit och förlorade på övertid och matchen innan det förlorade man mot Washington med 2-3. Noterbart för dessa förluster är att man haft ledningen efter två perioder och tappat i tredje perioden.

Laget tycker jag inte är tillräckligt bra för att ta sig långt i slutspelet, men man tar sig förmodligen vidare till slutspelet efter att grundserien är över.

Poängbäst är Sutter och Burrows som står på sex poäng vardera, och då Vancouver spelat åtta matcher så är detta inte särskilt imponerande.

Montreal är det lag som imponerat mest i NHL så här långt och står på hela nio segrar efter nio omgångar. Man har mött bra motstånd där Pittsburgh är det lag som varit närmst att knipa poäng. Borta har man vunnit samtliga fem matcher och 20-8 i målskillnad talar sitt eget språk.

Hela Montreal har varit grymt bra, men ska man nämna några spelare som stuckit ut så är det Pacioretty, Plekanec, Subban och Markov, och självklart både Price och Condon i målet.

Senast var det Toronto som fick känna på maskinen och fick som väntat stryk med 5-3, då Montreal var väldigt effektiva framåt. Price motade hela 49 av 52 skott, och var enormt bra. Förväntar mig att han startar även i denna match, men väljer man att spela Condon i målet så har han ju visat alla hockeyfantaster att han håller hög klass.

Med tanke på hur effektiva Montreal varit samtidigt som målvaktsspelet varit grymt, så tror jag inte Vancouver räcker till. Och då vi får 1.76 på DNB på Montreal så tvekar jag inte när jag lägger mina slantar på detta spel, då jag hade räknat med att vi skulle få max 1.67 på detta spel.

Slutar matchen lika efter full tid så får vi insatsen tillbaka.

Skribent: Tobbestips
27 October 2015