Toronto Marlies gör det riktigt bra hittils i AHL, mycket tack vare William Nylander som stormar fram och leder AHL.s poängliga med 31 poäng, fyra poäng före Whitney.

Man har fyra spelare som ligger topp 20 i den totala poängligan vilket säger en del om hur bra man spelat, speciellt offensivt. Defensivt har man faktiskt också imponerat på slutet på man hållit nollan i tre av de fem senaste matcherna.

Senaste mötet mot Utica sluta 0-2 för Marlies som då var gäster. Det var en jämn match och jag såg en del av den också. Bakåt var man stabila och det visade sig tillslut att man besitter en helt annan offensiv än Utica vilket visade sig vara avgörande.

Man har vunnit fem raka matcher och även vunnit tio av de tolv senaste.

Jonathan Bernier blev nerskickad till AHL från Maple Leafs där Sparks tog hans plats. Han har hunnit med tre matcher i AHL varav samtliga har slutat med att han hållit nollan. Man har inte sagt vilket målvakt som ska vakta kassen ikväll, men vilken målvakt det än blir så har samtliga visat mer än vad Uticas målvakter har, så det tycker jag spelar mindre roll faktiskt.

Utica har spelat in 25 poäng hittils vilket är 16 poäng färre än Marlies. Man har förvisso fem raka bortasegrar men det mot lag som ligger på plats nio till 14 i tabellen, så varit ganska klent motstånd. Man besitter inte alls lika bra offensiva kvalitéer som Marlies, vilket jag tror kommer att fälla avgörande även i denna match.

Nu höjs svårighetsgraden rejält och jag vet faktiskt inte hur man ska kunna stå emot Marlies över 60 minuter.

Skribent: Tobbestips
13 December 2015