Dags för Tingsryd att ta emot gästande Mora som kommer med formen på topp.

Tingsryd har börjat okej med vinster mot AIK och Sundsvall och förluster mot Vita Hästen och senast mot Asplöven borta med hela 6-0, där man kollapsade totalt.

Tingsryd förväntas sakna Holst och Åkesson, där Åkesson förväntas vara tillbaka i mitten av Oktober och Holst någon gång i November.

Nyförvärvet Drew Paris har missat inledningen av serien och missar troligtvis även denna match. Jag tycker han är en av de bästa backarna i laget.

Man har inte haft några jättesvåra matcher hittils och vinsten med 1-4 borta mot Sundsvall säger inte så mycket då de förväntas hamna i botten av tabellen.

Mora kommer till Tingsryd utan förluster, då man har vunnit två på ordinarie tid och två matcher efter straffläggning.

Man har spelat mot Karlskoga, Vita Hästen, oskarshamn och Pantern, där Karlskoga är den tyngsta vinsten. 

Senast spelade men som sagt hemma mot Vita Hästen där man vann med 3-1. Man blev lite bekväma vid ledningen och gästerna gjorde 1-1 i tredje perioden, och då vaknade Mora till igen och gjorde 2-1 och sedan hade bra kontroll på matchen.

Matchen innan tvålade man till Oskarshamn med hela 7-1.

Karlqvist är i bra form där han står på 4+2 hittils. Även Hermansson och Bejmo har varit ett orosmoment för motståndarna.

Man har spännande namn i form av Flood, Jakobsson och Sandin som kommer från Modos J-20 lag, som jag tror kommer att utvecklas bra av att spela i Allsvenskan.

Även nyförvärv i form av Stene från Vålerenga som spelar Landslagshockey för Norge, och Deilert som senast spelat för Djurgården i SHL har anslutit.

Troligtvis saknar man Hilmersson, men man ska även vara favoriter utan honom på planen.

Här tänke jag över 2.5 mål för Mora först, men är inte helt säker på att man klarar det, jag tror dock man max släpper in två mål, vilket motiverar mitt spel Mora DnB där vi får tillbaka insatsen vid ett oavgjort resultat.

Skribent: Tobbestips
21 September 2015