Här har vi en match i division 1 norra, där Tegs tar emot starka Piteå.

Tegs har börjat säsongen okej, och har tagit tre segrar på fem matcher och spelat ihop nio poäng. De har en målskillnad på 17-12. Noterbart är att dessa nio poäng är tagna på bortaplan, där man också har en målskillnad på 14-3.

Hemma har man förlorat båda matcherna och har en målskillnad på 3-9. Man har dock mött Östersund och Kiruna där Piteå är ett av topplagen tillsammans med just Östersund, så här blir det inte mycket lättare att ta poäng. Man är dock inget erkänt bra hemmalag då man förra säsongen endast vann tre matcher på ordinarie tid, för att sedan i förlorarrundan bara vinna en av sex matcher hemma på ordinarie tid.

Man står just nu på två segrar på den elva senaste hemmamatcherna, vilket är under all kritik.

Man har fått in Markus Lindholm som hunnit med att göra fyra mål och fem assist på sina fem matcher. Man har även fått in Libelin Bäckström som står på fem assist.

Målvaktsidan ser hyfsad ut där Andersson står på hela 96.1 i räddningsprocent. Han stod dock när man vann mot Härnösand med 1-9, där han hade mycket hjälp från backarna.

Piteå är ett av de bättre lagen i hela Hockeyettan och i norra serien är man tillsammans med Östersund de två bästa lagen. Förra säsongen slutade man på en tredjeplats, och tog sig till Allettan, där det senare tog stopp i semifinal mot Troja/Ljungby. 

Man kammade hem fyra raka matcher där man vann med 6-0. 2-7, 0-3, 0-3 innan man åkte på en högst oväntad förlust hemma mot Kovland med 2-4. Efter förlusten så har man spelat ytterliggare en match, där man krossade Härnösand med 6-1 och vann skotten med 55-20.

I laget har man kvar Magnus Isaksson som gjorde 45 poäng förra säsongen och därmed var poängbäst. Han har även öppnat denna säsong på bra vis och har gjort sex poäng.

Inför säsongen har man fått in backen August Tornberg som utvecklats rejält och har redan hunnit med att göra 10 poäng.

Även brodern Johannes Tornberg har anslutit från en säsong i Asplöven, och blir en stor tillgång till Piteå. Säsongen innan han gick till Asplöven och Allsvenskan så spelade han i Piteå där han gjorde hela 62 poäng på 44 matcher.

Till sist har även Tholander anslutit som senast kommer från HC Dalen där han gjorde ett bra jobb, och han har hunnit med att göra fem assist hittils.

Målvaktssidan ser starkt ut då man har Vännström som hållt nollan i två av fyra matcher, och senast mot Härnösand hade en räddningsprocent på 95. Man har även Linus Styrman som spelat två matcher och har en räddningsprocent på 94.4.

Piteå har starkare lag, starkare målvaktsuppsättning, och fler spelare som kan avgöra matcher, och jag tror man går segrande ur denna match efter 60 minuters spel.

Skribent: Tobbestips
6 October 2015