Tappara är ett starkt hemmalag i finska ligan där man vunnit åtta av 10 matcher på hemmaplan och har en målskillnad på hela 35-19. Man snittar 3.5 mål per match hemma, vilket är bäst i ligan. Man innehar också förstaplatsen i ligan tillsammans med Lukko, men har klart bättre målskillnad och 61 mål på 19 matcher är även det starkast i ligan.

Tappara har gjort minst två mål i åtta av de tio hemmamatcherna man spelat i ligan och i CHL har man spelat tre matcher hemma, där man också klarat minst två mål.

Man saknar troligtvis Ilomäki. Annars ska man ha övriga toppspelare med i laget där Kuusela och Haapala är sylvassa framåt.

Luleå har haft en knackig säsong där man ligger på tiondeplats i SHL och har släppt in 49 mål på 16 matcher, vilket betyder att bara Modo, Malmö och Karlskrona har släppt in fler.

Nu är det bortamatch och där har man släppt in 28 mål på 9 matcher och även förlorat sex av nio matcher.

Bortaspelet har som sagt inte varit strålande, och det påverkar även det defensiva spelet där man släppt in minst två mål i samtliga nio bortamatcher. Senast mot Karlskrona släppte man in två mål och nu stöter man på tuffare motstånd än SHL nykomlingen.

Att vi får pengarna tillbaka om Tappara "bara" skulle göra två mål tycker jag är alldeles för bra och synar med 7u.

Skribent: Tobbestips
3 November 2015