Här tar Sundsvall emot Björklöven som senast vann mot AIK med 3-1 i en av de bästa matcherna i Allsvenskan hittils i år.

Björklöven kommer med formen på topp och man ska lyssna på spelarna och tränare. De har varit nöjda med de två senaste matcherna och även på träning så håller man hög klass.

Grunderna har satt sig mer och mer, och man spelar med hög fart och är väldigt aggresiva säger Tommy Jonsson och får medhåll av Pär Edblom.

Man saknar förmodligen William Quist (sjuk) .Även Emmerdahl ska missa dagens match, men tränar nästan för fullt med laget igen.

Man får tillbaka Hutchings och Edström från sjukdom.

När Pär Edblom intervjuas på hemsidan så ser man verkligen hur optimistisk han är, och man får känslan av att Sundsvall kommer att få det riktigt tufft.

Vad talar då för Björklöven förutom det som redan sagts?

Man har seriens näst bästa powerplay på 22.22%, och Sundsvall har seriens sämsta boxplay med 76.92%

Björklöven har seriens bästa boxplay på hela 96.67%, där Sundsvall bara ligger på en elfteplats i powerplay med 10.26%.

Björklöven är ett av seriens bästa bortalag samtidigt som Sundsvall bara spelat in en poäng hemma på fyra matcher.

Björklöven har släppt in minst mål hittils med 14 insläppta på åtta matcher, samtidigt som Sundsvall gjort minst mål och släppt in flest.

På målvaktssidan har man Lindskoug som står på 93.9% i räddningsprocent och är en av seriens bästa målvakter. Som backup har man Ollikainen som har en räddningsprocent på 93.1%.

Sundsvall har Magnus Åkerlund som förstemålvakt, som har en procent på 89.6. Markus Olsson som backup har 86.8%.

Sundsvall är det laget som har lägst effektivitet framåt då man gör mål på 7% av avsluten mot Björklöven som ligger femma på 9.48%.

Sundsvall kommer från förlust med 6-3 mot Leksand och har bara vunnit en match på straffar i de sju senaste matcherna.

Sundsvallspelare har även dragits med sjukdom och skada under veckan, och Sundsvalls tidning har nämnt att laget häromdagen bara hade 13-14 spelare på träningen men att flera av de som vilade förmodligen skulle vara i spelskick till matchen.

Man får tillbaka en del spelare men Hertzberg och Moe missar troligtvis matchen. Man har med tre juniorer i truppen, där man dock inte säger hur mycket speltid dessa kommer att få.

Här kommer Björklöven in med stort självförtroende mot ett svagt och stukat Sundsvall, och jag kan bara se matchen sluta på ett sätt.

Skribent: Tobbestips
7 October 2015