Dags för Champions Hockey League att dra igång, där 48 lag gör upp om titeln.

Österrikiska Salzburg inleder mot Danska Sönderjyske.

Sönderjyske har fått in Scott Campbell från Italenska Valpellice där han gjorde 63 poäng på 37 matcher, och Anders Forster som gjorde 20 poäng på 35 matcher i Danska Unibet Stars. Man kan väl bli imponerad om man ser poängskörden, men vi ska komma ihåg att varken den Italenska eller Danska ligan är särskilt bra. 

Inför säsongen har man tappat Steffen Frank som gjorde 25 poäng på 34 matcher, som även provade på landslagsspel för Danmark. Man har även förlorat Nick Dineen som gjorde 22 poäng på 36 matcher, till tyska andraligan.

Kollar man in Cory Quirk som vann den interna poängligan stort med 58 poäng på 36 matcher förra säsongen, och jämför det med hans fyra poäng på 14 matcher för tyska Hannover och sju poäng på 25 matcher för finska JYP, så ser man verkligen skillnaden på kvaliteten.

Salzburg har kvar Raffl, Sterling och Hughes, som är tre av de bästa spelarna i laget. Man har kvar sina åtta bästa poängplockare från förra säsongen, och har spetsat det med Benn Ferriero som har 98 NHL matcher i bagaget. Man har även fått in 20 åriga Layne Viveiros, en back man hämtat in från WHL, som kan bli riktigt intressant att följa.

Salzburg är som sagt numret större än Sönderjyske, och även om oddset inte är skyhögt, så är det bara att ca$ha ut!

Skribent: Tobbestips
19 August 2015