Match i division 1 östra mellan Södertälje och Hudiksvall där dessa två lag är topptippade i serien.

Södertälje har som förväntat öppnat serien riktigt starkt med fem raka vinster. Näst senast piskade man till Vallentuna med 7-1 hemma, trots att man inte gjorde någon bländande match enligt Robin Nilsson, spelare i SSK.

Matchen efter så går man ut och piskar till Tierp med 2-10 på bortaplan, dock är Tierp ett av bottenlagen i serien, så det var kanske inte värdemätare. Men man hade hela åtta olika målskyttar i matchen vilket visar vilken bredd man besitter.

Man har två av två hemma och vinster med 7-1 och 6-0, och borta har man tre av tre och vinster med 2-10, 3-6 och 2-5. 

Kollar man effektivitet så ligger SSK bäst till i serien med 15.18% där Hudiksvall ligger på en fjärdeplats med 12.50%. Det är just här Hudiksvalls spel brister, man är helt enkelt för ineffektiva. I 5-1 förlusten mot Huddinge så skjuter man 29 skott men gör bara ett mål, och mot Haningen så sköt man 49 skott och vann endast med 2-1 efter förlängning.

Bakåt har SSK stabila backar och målvakter där man släpper in 1.60 mål per match mot Hudiksvalls 2.96.

Södertälje har seriens bästa powerplay på hela 43.33%, vilket är en sjukt bra siffra. Hudiksvall placerar sig på en tredjeplats med 32.26%.

I boxplay är varken SSK eller Hudiksvall särskilt bra då SSK släppt in sex mål på 16 boxplay och Hudiksvall sju mål på 23 boxplay.

SSK har gjort överlägset flest mål framåt med hela 38 stycken på fem matcher, där tvåan Huddinge gjort 27. Man är också det laget som släpper in minst mål då man släppt in åtta mål på fem matcher.

SSK har Anton Holm som leder poängligan med 13 poäng och han snittar 2.6 poäng per match.

Adam Hansen är sjuk om missat förmodligen matchen, däremot ska både Björklund och Lundberg vara spelklara, där Lundberg ev inte spelar.

Hudiksvall får klara sig utan Björklund och Lindgren där även Linus (0+3) och Pontus Wernerson Libäck (4+2) är tveksamma till spel, vilket gör att SSK vinner ännu bekvämare.

SSK har vunnit mot Huddinge borta med 2-5 som Hudiksvall förlorade mot hemma med 1-5. SSK har även vunnit borta mot Haninge med 3-6, där Hudiksvall enbart vann på förlängning hemma med 2-1.

SSK har även hunnit med att vinna mot Vallentuna med 7-1 hemma, och Hudiksvall förlorat mot samma motstånd med 4-3 borta.

Har även pratat med en SSK supporter som säger att detta är den tuffaste matchen hittils, men att känslan är att de vinner ganska simpelt.

Även om Hudiksvall hade haft ordinarie lag så tror jag inte man hade kunnat störa SSK på bortaplan, och av vad man sett av SSK så spelar de på en helt egen nivå i denna liga, och här tror jag man vinner med klara siffror som 5-2 eller 6-2.

Skribent: Tobbestips
9 October 2015