Dags för SHL att dra igång för dessa två lag.

Skellefteå AIK är vidare i CHL efter att ha slutat etta i gruppen. Man har visat i inledningen av säsongen att man blir att räkna med även i år. 

Man har kvar Markus Svensson i laget efter en riktigt bra säsong i fjol, och han har växt fram till en av SHL.s bästa målvakter. Bakom sig har han Hanses som även han gjorde ett riktigt bra jobb i fjol.

Defensivt har man spelare som Tim Heed och Niclas Burström som man har spetsat med att ta hem Alexander Urbom som varit iväg i NHL, AHL och KHL.

Offensivt så är man starka som vanligt där man från fjol har kvar spelare som Calof, Zackrisson och Pesonen. Man har spetsat till offensiven ordentligt och tagit in Jimmie Ericsson från en säsong i KHL, där han gjorde stort avtryck ifrån sig. Broadhurst är svår att sätta in i laget, men han har gjort det bra i AHL, och kan bli spännande denna säsongen.

HV71 är också vidare i CHL efter vinst i gruppen. 

Målvaktssidan håller SHL klass, men inget som sticker ut.

Backsidan är förstärkt med Niklas Hansson, och NHL meriterade Ryan O'Byrne.

Offensivt har man fått in Thörnberg som gjort riktigt bra ifrån sig i KHL med 75 mål på 210 matcher i grundserien. Önerud är tillbaka i HV71 efter några år i Timrå och MODO, och han är bättre denna gången. Man har även fått in Abbott och Sundh i laget.

Här är det dock en del frågetecken i HV71. 

Karalahti är avstängd 17-24 September, vilket betyder att han missar matchen. HV71 har gått ut med att kaptenen Ted Brithén missar inledningen av säsongen då han är överbelastad i handen.

Man är även osäkra på backarna Simon Karlsson, Lawrence Pilut. Har även pratat med Thörnberg angående Christensen, där han inte kunde svara på om han kommer att kunna spela premiären eller inte.

Med denna information så tror jag Skellefteå börjar säsongen med tre poäng. 

Skribent: Tobbestips
13 September 2015