Snart är det dags för de framtida stjärnorna att få visa upp sig i årets upplaga av JVM. I år spelar man i Finland och närmare bestämt Helsingfors där grupp A spelar i Helsinki Ice Hall och grupp B spel i Hartwall Arena.

I grupp B har vi följande lag:

  • Finland 
  • Ryssland
  • Tjeckien
  • Slovakien 
  • Vitryssland 

Favoriter att vinna gruppen är hemmanationen Finland vilket jag tycker är fel. Visst har man hemmaplan och allt det där, men Ryssland har så mycket bättre trupp.

Finland har med sig ett par bra målvakter som spelar i SM Liiga med bra facit. Man har en del lovande spelare främst i Rantanen som provat på NHL spel, Kapanen som gör det bra i Nylanders Toronto Marlies och backen Saarijärvi som spelar OHL hockey. Man har även backen Juolevi som är född 1998 och spås en fin framtid.

Ryssarna har förmodligen turneringens bästa målvakt i form av Samsonov som på 14 KHL matcher för Metallurg Magnitogorsk släppt in 1.87 mål per match vilket är en riktigt bra siffra. Han är även draftad i förstarundan (plats 22) av Capitals och var den enda målvakten som gick i förstarundan.

Man har Provorov som gick som sjua i draften och Guryanov som gick tolva i draften. I övrigt har man riktigt bra spelare där jag kan nämna några stycken.

Kaprizov som tillhör Novokuznetzk i KHL och samlat på sig 23 poäng på 40 matcher.

Svechnikov som gör det riktigt bra i QMJHL och är draftad som nummer 19 samt Kamenev som gjort 14 poäng på 24 AHL matcher.

Man har många spelare som är vana vid stor rink vilket är en fördel mot lag som Kanada och USA senare i turneringen. 

Trupperna förväntas bantas med några spelare till innan det är dags för JVM 2016, men överlag så har Ryssland en betydligt bättre trupp och kunnande i laget än Finland och då jag förväntat mig att ryssarna skulle vara gruppfavoriter till runt 1.75 så väljer jag att investera och väljer att trycka in 7u.

Skribent: Tobbestips
23 December 2015