Ryssland öppnade JVM med att slå Tjeckien efter straffar med 1-2. tjeckerna Gjorde sitt mål på straff i andra perioden. I tredje vaknade ryssarna till och vi fick se betydligt bättre hockey. Målvakten Georgiyev Visade att han är riktigt bra och släppte bara ett mål förbi sig och det var som sagt på straff. 

Ska även nämnas att tjeckerna gjort det bra inför JVM genom att vinna bekvämt mot Danmark som gjorde en stor bedrift igår genom att vinna mot Schweiz. Man hann även med att möta Kanada där man höll ihop spelet bra och förlorade bara med 1-0.

Finland öppnade mot Vitryssland där man tillslut vann med 6-0. Man hade svårt att få in pucken till en början då första målet kom efter 37 spelade minuter vilket gav 1-0 ledning efter två spelade perioder. I tredje släppte det och man gjorde fem mål varav ett i öppen kasse. Man ska dock komma ihåg att spelarna i Vitryssland fått slita hårt i matchen och var aningen slitna i tredje.

Nu möter man Ryssland som är ett betydligt bättre lag, och besitter även mer skicklighet i laget. 

Man har inte bestämt vilken målvakt som startar, bör vara dags för Samsonov som är den bästa målvakten, men alla målvakter i laget håller bra klass vilket Georgiyev visade senast.

Att Finland är ganska klara favoriter begriper jag mig inte på och då unibet erbjuder 1.72 på 1X så måste det synas med 6u.

Skribent: Tobbestips
28 December 2015