Oskarshamn inledde väldigt svagt med tre raka förluster där två av dem var med stora siffror. Därefter har man vunnit borta mot Leksand och senast förlorade man hemma mot Asplöven på övertid.

Enda segern är som sagt tagen på bortaplan, och alla som följt serien inledningsvis vet hur det är ställt i Leksand, så inget jag lägger så mycket vikt vid.

Hemma har man förlorat båda matcherna man spelat, senat mot Asplöven med 1-0 på övertid och tidigare mot Sundsvall som troligtvis är seriens svagaste lag med hela 3-6.

Här kommer Björklöven på besök, som kommer från en imponerande 6-3 seger borta mot topplaget Karlskoga. 

Man förlorade inledningsmatchen på hemmaplan mot topptippade Västerås. Därefter så har man vunnit samtliga fyra matcher, där man gjort hela 17 mål framåt.

Man har släppt in minst mål av alla lagen, och leder även serien efter fem spelade omgångar.

Bortaspelet har börjat grymt bra där man har två av två, och vunnit med 3-6 mot Karlskoga och 2-5 mot Timrå. 

William Quist har spelat riktigt bra hittils både i fem mot fem spelet och i powerplay och står på 3+3 efter fem omgångar.

Man har ett lag som siktar på att gå upp, och inledningsvis har man bevisat att man har materialet och en spelidé som funkar.

Man vilade en del spelare senast och vann trots det med klara siffror mot ett topplag, och får man tillbaka Palmebjörk här så är det ett plus, men absolut inget måste.

Media snackar om kris i backlinjen, och visst så har man en del skador. Men man fyller det genom att låna in Rasmus Bengtsson från Rögle i två matcher.

Tycker att vi fått lite väl högt utgångsodds på Björklöven här och när bolag som Betsafe ger 1.56 på samma spel som Bet365 ger hela 1.72 på, så tvekar jag inte då jag tycker det är Betsafe som ligger rätt.

Skribent: Tobbestips
24 September 2015