Här tycker jag att värdet absolut ligger på Metallurg som imponerade senast.

Metallurg mötte Barys Astana senast och jag såg hela matchen, där man hade 1-0 i baken efter första perioden, i en väldigt jämn förstaperiod. I andra tog man över totalt och vann skotten med 20-5, där man sedan vände matchen till vinst med 2-1.

Wolski och Chris Lee gjorde en väldigt bra match, men Zaripov-Kovar-Mozyakin, herregud säger jag bara. När de känner för att komma igång och lira hockey, då är det ögongodis, och att de inte gjorde några mål förstår iallafall inte jag.

Omsk vann mot UFA med 4-2 i en ryckig match med massvis med utvisningar. Man gjorde två powerplaymål och ett mål i boxplay. Man kontrollerade första perioden, där sedan matchen blev jämnare. Här höjs dock svårighetsgraden avsevärt, och försvaret kommer verkligen att sättas på prov.

Man hade Dominik Furch i målet som inte imponerade på mig, och överlag tycker jag målvaktssidan ser sämre ut då man tappat barulin till Sochi.

Man har kvar många av sina stjärnor som tex Parshin,Popov och Sobotka. Man har också tappat spelare som Erik Gustafsson som spelat NHL hockey och Kalinin som stuckit till NHL, och självklart som jag redan nämn har man tappat sin förstemålvakt Barulin till Sochi.

Att Omsk ska vara favoriter här köper jag inte, och 1.74 på X2 tycker jag är ett fynd.

Skribent: Tobbestips
27 August 2015