Dags att prova lyckan i MHL igen, då jag tycker mig ha hittat ett bra spel. MHL är Rysslands juniorliga, som jag följt i ett antal år med framgång.

Olympia är ett av ligans svagaste lag, både spelarmässigt och prestationsmässigt. Man ligger sist i Eastern Conference med sex inspelade poäng på 15 matcher. Man har inte vunnit på ordinarie tid då man vunnit två matcher på straffar och förlorat två matcher efter straffar. Utöver detta så har man alltså elva förluster, där man förlorat med siffror som 11-0, 6-0 och senast 2-5 borta mot dagens motstånd Sarmaty.

Bästa poängplockaren är Tretyachenko som gjort sex poäng hittils. Man har en målskillnad på 19-65, vilket betyder att man släpper in över fyra mål per match i snitt.

Sarmaty har det gått betydligt bättre för då man vunnit sju av 17 matcher och spelat in 23 poäng med en målskillnad på 47-53. Man har haft en del förluster inför matchen senast mot Olympia, men då har man haft stentufft motstånd mot serieledarna Irbis, tabellfemman Reaktor och tabellsexan Tolpar.

Man har plockat fler poäng borta än hemma där poängbästa spelaren är Borisenkov som gjort hela 22 poäng, vilket ger honom en delad förstaplats i den totala poängligan.

Lagen har spelat mot varandra tre gånger, och dessa matcher har slutat med vinst för Sarmaty med 3-0, 3-1 och 2-5.

Detta vinner Sarmaty igen, då man håller bättre klass genom hela banan, och jag tror man vinner med betryggande marginal.

Skribent: Tobbestips
27 October 2015