Devils har gjort det över förväntan hittils och det är jag nog inte ensam om att tycka. Visst ligger man bara tia i conferencen, men man ligger ändå strax under slutspelsplatserna.

Jag trodde som sagt att man skulle ligga bland se sista lagen i hela ligan efter ett tag. Trots att man spelat över min förväntan så har man inte ett lag som kan utmana om en slutspelsplats i slutändan.

Man blandar resultat och trivs betydligt  bättre borta än hemma. Hemma har man just nu fyra raka förluster och förlorat mot Columbus, Philadelphia, Colorado och Montreal, och det enda laget som imponerat hittils av dessa är Montreal. 

Florida är just nu inne i en bra period då man kommer från fem raka vinster och det mot bra motstånd såsom Islanders, Nashville, Detroit och St Louis Blues.

Mycket kan man tacka försvarsspelet för som varit stabilt. Men även målvaktsspelet har varit lysande då Luongo visat upp toppform på slutet. Mot St Louis räddade han 29 av 30 skott och därefter tog han 32 av 33 skott i bortamatchen mot Nashville.

Senast fick Montoya hoppa in och vakta kassen och gjorde det med bravur då han räddade 22 av 23 skott.

Luongo ska starta matchen för Florida och vi får hoppas han fortsätter visa upp fint målvaktsspel.

Av det jag sett Florida prestera i de senaste matcherna så tror jag inte Devils kommer att kunna utmana över 60 minuter. Men kör lite safe då vi trotsallt får ett bra odds på dnb.

Skribent: Tobbestips
6 December 2015