Sibir var jag mycket skeptiska till inför säsongen då man tappat en mängd bra spelare. Men man stod upp riktigt bra mot Dynamo Moscow i öppningsmatchen, och senast mot Podolsk öppnade man matchen vansinnigt bra, och hade 5-0 efter första perioden.

Ullström har tagit ytterliggare kliv i år, och förtjänar verkligen vara förstecenter i laget. Man har fått laget att gå ihop väldigt bra spelmässigt även om man på pappret har ett svagare lag i år, och jag blev som sagt imponerad av hur man uppträdde mot Podolsk senast.

Zagreb är ett lag som tillhör de fem sämsta lagen i ligan, och man är ungefär på samma nivå som Podolsk. Man förlorade mot Amur Khabarovsk i öppningsmatchen, som också är ett av ligans sämsta lag, och man var faktiskt sämre än Amur i matchen, trots att man hade hemmaplan.

Man har värvat in Morrisonn som gjort 480 NHL-matcher, men den senaste matchen var för fem säsonger sedan, och efter dess har han inte kommit upp i samma nivå. som första backpar har man haft Mäntylä och Gysbers, som kommer från Amur Khabarovsk samt Djurgården.

Framåt är det såklart Brule och Kvapil som är de främsta hoten.

Man gjorde därefter en bra och stabil insats mot Vladivostok och vann med 3-1. Båda dessa lagen är något under vad jag sett Sibir prestera i år, och att spelbolagen ger samma odds på Zagreb som Sibir tycker jag inte stämmer alls. 

Skribent: Tobbestips
30 August 2015