Var ett tag sedan det blev något i KHL nu, och nu tycker jag det är dags att ta betalt då otroligt bortasvaga Yugra gästar Zagreb.

Zagreb kommer precis som Yugra med en ganska svag form de senaste fem matcherna där man har vunnit en och förlorat fyra matcher varav två på OT. Man har en målskillnad på 11-15 och man har varit med i alla matcher utom mot Lada då man släppte in fem på mål 22 skott och förlorade med 5-2 borta.

Yugra kommer också till matchen med en vinst och fyra förluster, där man gjort tre mål framåt och släppt tio.

Zagreb har tagit 24 av sina 35 poäng på hemmaplan där man dock har spelat fem matcher fler hemma. Men av det jag sett laget prestera så har man mer självförtroende på hemmaplan och har spelat bättre.

Senast förlorade man hemma mot Yekaterinburg där man började bäst, där det sedan blev en ganska jämn match i resten av matchen med något övertag till bortalaget. Innan dess förlorade man som sagt mot Lada med 5-2 där man vann skotten med 22-37 och var det bättre laget.

Man har slagit både Sibir och Metallurg Magnitogorsk hemma samt även varit nära att hota både Salavat Ufa och St Petersburg.

HC Yugra började KHL lite svajigt och jag håller som sagt detta laget som ett av de svagaste i hela ligan. Sedan hände något där man vann tio av 13 matcher ( dock bara två borta ) och även tex höll nollan i tre raka matcher, vilket i min bok är overkligt. Nu är man dock tillbaka i vanlig kapacitet där man förlorat fyra av de fem senaste.

Nu ska ni få höra! man har tagit nio poäng borta på 12 matcher, vilket betyder nio förluster och tre segrar. Hemma har man tagit hela 26 poäng på 12 matcher och enbart förlorat två av dessa. Kommer vi fram till något? Jo, att man trivs som fisken i vattnet på hemmaplan och som en elefant på nordpolen!

De senaste fem bortamatcherna listar jag här.

Bratislava-Yugra 6-0 skotten 38-19.

Dynamo Moscow-Yugra 2-0 skotten 37-20.

Podolsk-Yugra 1-0 skotten 44-39.

Cherepovets-Yugra 3-0 skotten 33-19.

Nizhny Novgorod-Yugra 6-0 skotten 43-12.

Detta betyder att Yugra har förlorat fem raka bortamatcher, inte gjort ett enda mål framåt, har en målskillnad på 0-18 och även fått 195 skott emot sig vilket ger ett snitt på 39 skott per match.

Kollar man över de sju senaste bortamatcherna så har man bara gjort mål i en av dessa sju.

Zagreb har ett bättre lag över hela banan och med denna hemmaplansfördelen så ska man inte kunna bränna denna matchen, och jag skyndar att fynda innan oddsen droppar mer.

Skribent: Tobbestips
19 October 2015