Norsk hockey igen, där det skiljer en hel del på bottenlagen och topplagen.

Manglerud är tillsammans med Kongsvinger de två svagaste lagen i norska högstaligan. 

Man vann mot Lillehammer med 5-2 på hemmaplan för att sedan förlora med 7-3 mot Stjernen borta. Noterbart är att Lillehammer börjat riktigt svagt och senast fick stryck med 1-0 hemma mot Storhammar, som är det laget som ligger precis under Stavanger kapacitetsmässigt.

I mål har man Andrew Hare som kommer från franska ligan där han släppte in en bit över tre mål per match. Hittils i år har man släppt 4.5 mål i snitt, dock spelar han ju såklart i ett lag som har en väldigt svag trupp.

På backsidan har man Reddick, som även han kommer från franska ligan, där han gjorde 12 poäng på 31 matcher. 

Även forwardsidan ser riktigt tunn ut där Martinsen, Cocozza och Stenersen bidragit med det mesta framåt. Dessa spelare är dock inga stjärnor och jag är tveksam att de ens skulle ta plats i någon av de två första kedjorna i Stavanger.

Stavanger har däremot imponerat i CHL där man vann gruppen före tjeckiska Trinec och finska KaIpa. I ligan har man börjat bra där man står på fem poäng efter två matcher.

Öppningsmatchen vann man mot Frisk-Asker borta med 3-4 i förlängning för att sedan slå Sparta Sarpsborg hemma med 10-2.

Man vann ligan förra året och är minst lika starka i år.

Man har två bra målvakter i Henrik Holm och Ruben Smith, där Holm har spelat båda matcherna hittils. Båda målvakterna håller dock bra norsk klass.

Bakåt har man Nick Bruneteau som gjort fem poäng hittils på de två matcherna i ligan. Man har även Sertich som kommer från en riktigt bra säsong i Österrike, och så har man Solberg som är en pålitlig back som även spelat VM för Norge.

Framåt har man kvar Dan Kissel som stod för 60 poäng på 44 matcher i grundserien där han gjorde ytterliggare 14 poäng på 15 slutspelsmatcher. Även Soares är kvar som gjorde 57 poäng och hela 30 mål förra säsongen i grundserien.

Det ser riktigt bra ut framåt och här ska man kunna vinna med 4-5 måls marginal om man inte blir för ineffektiva.

1.73 i odds är riktgt bra då tex Unibet erbjuder ynka 1.53 på samma spel.

Vinst om Stavanger vinner med minst tre måls marginal.

Skribent: Tobbestips
20 September 2015