gruppfavoriten Luleå går ut mot Lukko i CHL.

Luleå har börjat säsongen med två förluster och två vinster. De två senaste matcherna har man släppt in sex mål mot finskt motstånd, där man inte gjort mer än ett mål framåt. Man har bara spelat en match hittils på hemmaplan i år, och då gjorde man fyra mål framåt.

Nu är det tävlingsmatch och Luleå är ett lag som alltid går in för CHL, då man vill försvara titeln från förra året och det kommer att bli en fysisk match.

Inför säsongen har man satsat hårt på offensiven och värvat in Rajala som saknas i dagens match, Micflikier och Sweatt som alla var viktiga för sina lag. Även Mikkelson från Toronto Marlies har man värvat till backlinjen, och man kommer in i Luleås system mer och mer.

Lukko tillhör toppen i Finska ligan och man har spelare som Niskala och Gagnon. Vahalahti var inte med senast mot Fribourg, och det är osäkert även här. 

Såg lite på matchen mot Fribourg, men av det lilla jag såg, så var försvarspelet ingen höjdare.

Då Luleås defensiv varit lite svajigt sista två matcherna, precis som Lukkos, och Luleås värvningar på forwardsidan, så ser jag inte att matchen går under fem mål. 

Att Unibet höjt oddset från 1.59 till 1.75 gör inte saken sämre, då övriga bolag höjt från ca 1.60 till 1.65.

Vinst vid fem mål i matchen eller fler.

Skribent: Tobbestips
23 August 2015