De som följer KHL har nog inte undgått Lokomotivs framfart hittils. 

Man toppar KHL och står på 50 poäng efter 23 matcher. 

Nu är det återigen hemmaplan. Man har gjort elva framträdanden på hemmaplan, tio har man vunnit på ordinarie tid och en har vunnits efter straffar mot Dynamo Moscow. Man har en målskillnad på 34-8, vilket betyder att man släpper in 0.72 mål per match, vilket är läskigt bra.

Man kan tacka målvakterna Murygin och Kolesnik.

Murygin har spelat elva matcher, har en räddningsprocent på 97.5 och släpper in 0.55 mål per match i snitt.

Kolesnik har spelat tolv matcher, har en räddningsprocent på 93.9 och släpper in 1.49 mål per match i snitt.

Självklart har man bra understöd av backarna som gör ett otroligt jobb där hela laget också producerar offensivt.

Senast vann man på just hemmaplan mot Jokerit med 3-1 där man inte riktigt hängde med Jokerit i första perioden, men Murygin stod pall och man gick till paus med 0-0. Man spelade upp sig ordentligt i resten av matchen och vann skotten med 27-7 de två sista perioderna, och då ska vi komma ihåg att Jokerit är ett av ligans bästa lag.

I övrigt har man vunnit hemma mot Kazan med 3-1, och Magnitogorsk med 3-0, för att nämna några. På hemmaplan har man vunnit med minst två mål i tio av elva matcher och det mot betydligt svårare motstånd än Riga.

Riga ligger sist i Western Conference med 24 poäng på 21 matcher. 17 av dessa 24 poäng är tagna borta, men då har man spelat fem matcher mer på bortaplan. Som största merit på är bortasegern mot St Petersburg med 1-4 den största, annars när man mött lag som tillhör toppen så har man tex förlorat mot CSKA med 5-0, och Sibir med 4-1. Man kommer till matchen med fyra raka förluster och en inspelad poäng.

Lokomotiv kommer till matchen med tio! raka segrar och 28-8 i målskillnad.

Man har spelare, målvakter och en hel förening som är fulla av självförtroende, och ser man Lokomotiv spela så märker man på spelarna att de glömt bort hur en förlust känns och här tror jag man har total kontroll på matchen i 60 minuter.

Skribent: Tobbestips
19 October 2015