Man säger att form slår klass, men hur går det om samma lag besitter både formen och klassen? jag tror mig ha hittat svaret.

Lokomotiv har agerat väldigt ojämnt hittils i ligan. Man slår tex Kazan med 3-1 för att sedan förlora mot lag som Sochi och Yugra. 

Man står med tre förluster på de fyra senaste och formen är inget vidare. Näst senast mot Yugra så låg man under med 2-1 efter två spelade perioder, och man gjorde en helt otrolig sista period där man vann skotten med hela 19-0!, men man lyckades inte göra mål.

Effektiviteten är inte tillräckligt bra, även offensivt kanske man inte har några riktigt bra målskyttar, för poängligan ljuger inte och där har vi Kronwall och Hersley som ligger i topp, som spelar backar.

Bästa offensiva spelare poängmässigt är Apalkov som står på fyra poäng, vilket säger en del av kvaliteten framåt.

Lokomotiv har visserligen vunnit tre av tre på hemmaplan hittils, men då har man bara mött Kazan, som håller bra klass. Nu får man möta det tuffaste motståndet hittils, och då är risken stor att man får sin första förlust hemma.

Metallurg däremot har både form och klass, och har hittat ett sätt att vinna matcher. 

Man har endast förlorat en match i år, då mot Yekaterinburg med 1-2, där man var det bättre laget matchen igenom. Därefter har man vunnit och vunnit, och det mot lag som CSKA och Omsk, som kommer tillhöra toppen i tabellen.

Jämfört med Lokomotiv så har man inga bekymmer på forwardssidan då man har Mozyakin och Kovar, som öst in poäng hittils. Totalt sett har man sex spelare som gjort mer poäng än Lokomotivs bästa poängplockare.

Borta är man obesegrade efter fyra matcher. Powerplayspelet är också riktigt bra, där Lee har ett otroligt spelsinne och levererar bra passningar.

Senast Metallurg gästade Lokomotiv så blev det seger med 1-4.

Metallurg inklusive övertid och straffar ger hela 1.92, och det tycker jag är kanonbra då jag tycker rak vinst på Metallurg ska ligga runt 2.10.

Skribent: Tobbestips
15 September 2015