Dessa lag har redan spelat sin första CHL match mot varandra, och då var det TPS som gick segrande ur striden med hela 6-1. En stor del av detta var Kallio och Tukonen, som stod för tre assist respektive tre mål.

I laget har man Lassila i målet, som är en riktigt bra trygghet. Man har fått in Tallinder med 678 NHL-matcher bakom sig.

I laget har man även Nummelin som gjort 104 landslagsmatcher för Finland.

Framåt har man värvat Kallio från Växjö, Eric perrin från JYP som gjort 104 poäng på 245 NHL-matcher, och Spina som kommer från en bra säsong i SaiPa.

Liwest Linz har hunnit med att möta även Dusseldorf, där man förlorade med 6-3 vilket betyder att man släppt in 12 mål på två matcher. 

Man har Ouzas i mål, som haft ett par bra säsonger i laget, men som inte alls varit bra hittils i år, liksom hela försvarspelet.

Man har tappat Lebler och Moran som slutade på andra och sjätteplats i interna poängligan förra säsongen, men fyllt upp det bra med Dan DaSilva från Tyska ligan, Latendresse från Graz 99ers och framförallt Brett McLean som gjort 162 poäng på 385 NHL-matcher. Han har dock börjat komma till åren och är inte alls lika bra som han var när han spelade i NHL åren 2002-2009. I övrigt tycker jag backsidan ser svag ut, där bara Piché och Dorion håller bra klass, som dock är mer offensivt lagda.

Det här vinner TPS igen, då man har ett tryggt försvarspel att luta sig mot, och 1.78 på Nordicbet tycker jag är bra, då övriga bolag ligger lite lägre.

Skribent: Tobbestips
24 August 2015