Här tar Lada emot Metallurg i en match där jag tror gästerna är starkare.

Lada kommer till matchen med fem raka segrar. Dessa segrar är tagna mot Zagreb, Bratislava, Tractor, och Niznekamsk x2. Tractor tycker jag är det enda laget som håller någorlunda klass av dessa lag, och matcherna Lada vunnit har varit mot lite svagare lag. Jag tar dock inget från Lada då de har spelat bra hockey.

Men här ökar svårighetsgraden betydligt och nu har man haft ett uppehåll på ca 1.5 vecka vilket kan påverka trenden negativt.

Senast saknade man Mark Flood som är en av de bästa backarna i laget, om inte den bästa. Han saknas även i denna match där också Malenkikh förmodligen saknas och har gjort så i de senaste matcherna.

Man har vunnit fem av tolv matcher hemma och när man råkar på tuffare motstånd så slutar det oftast i förlust.

Shenfeld är bästa poängplockare i laget och har gjort elva poäng vilket placerar honom först på en 128onde plats hittils i årets KHL.

Metallurg har kanske inte varit riktigt så bra som förväntat, men 16 segrar på 27 matcher betyder en femteplats i Eastern Conference. Man har dock bara två poäng tillgodo på Vladivostok som ligger åtta, dock har de en match mer spelad.

Det gäller dock att man börjar ta tag i spelet och visa klassen man besitter, vilket jag även tror att man kommer att göra i resterande matcher i grundserien.

Man har spelat in 19 poäng på 14 hemmamatcher och 23 poäng på 13 bortamatcher vilket visar att det är borta man trivs bäst.

Man har otrolig kompetens i offensiven då man har ettan och tvåan i den totala poängligan och även flera andra spelare som gör mycket poäng.

Nu är KHL tillbaka efter uppehåll och Lada stöter på hårt motstånd direkt och vi får hela 1.95 på bortaseger, och jag kliver in med 5u.

Skribent: Tobbestips
10 November 2015