Här har vi ett möte mellan botten och toppen, där det ena laget nyligen sparkat sin tränare, och de andra från en målrik match.

Lada kommer med fyra raka förluster där man i de tre senaste spelat hemma och förlorat mot Yugra, Nizhny Novogorod och Cherepovets.

Man har spelat totalt fyra matcher hemma, och samtliga har resulterat i förluster. Man har på dessa matcher bara gjort tre mål framåt och släppt in tio bakåt. 

Inför matchen mot Cherepovets så fick assisterande tränaren ta över rodret, då huvudtränaren fått sparken. Detta hjälpte föga och man blev mållösa i en match Cherepovets vann med 0-2.

CSKA kommer från en 6-3 förlust mot Kazan, där man hämtade upp 2-0 underläge till 2-2 i mittenperioden. I slutet av andra kom dock 3-2 Kazan. Två tidiga Kazan mål i tredje perioden gav underläge 5-2 och man kom aldrig ifatt i en match som slutade 6-3 till Kazan. 

Noterbart är att målvakten Galimov som varit bra hittils i år, hade en dålig dag på jobbet, och släppte in sex puckar trots att Kazan bara hade 17 skott på mål, mot CSKA.s 30.

Radulov var en ljusglimt då han stod för två mål, där även svenske Simon Hjalmarsson stod för två assist.

Bortaplan igen, men jag tycker inte att man spelar dåligt även om man bara tagit två poäng av sex möjliga på bortaplan, och man har ju trotsallt mött lag som tillhör toppen i KHL.

Ett Lada som gett assisterande tränaren huvudansvaret och som är ligans hittils sämsta hemmalag med 0 poäng inspelade på tre matcher, tror jag inte kan stå emot ett CSKA som nu haft sin sämre match och återgår till att vinna matcher igen.

CSKA -1.5 sitter om de vinner med två mål eller mer.

Skribent: Tobbestips
18 September 2015