Kongsvinger är utan tvekan Norges sämsta lag som spelar i högstaligan. 

Förra säsongen spelade man in 14 poäng på 45 matcher, gjorde 73 mål framåt och släppte in 272 bakåt. På hemmaplan gjorde man 35 mål framåt och släppte in 129 stycken. De två vinsterna som kom på ordinarie tid var mot bottenkollegan Manglerud som bara spelade in 22 poäng.

Truppen är riktigt dålig då man värvat in tex Jere Rajala som mest huserat i svenska och norska division 2.

Man har egentligen bara Zetterberg som jag tycker håller bra klass för ligan.

I mål har man Furseth som spelade 27 matcher för Kongsvinger förra säsongen och hade en räddningsprocent på 87.1. I övrigt har man två målvakter som kommer från norska division 2.

Man har spelat en match hittils i ligan i år, och då fick man tokstryk av Lorenskog med hela 13-1, där man också fick 55 skott emot sig.

Frisk-Asker däremot är ett bra lag i Norge, som spelade ihop 83 poäng med en målskillnad på 158 gjorda mål och 110 insläppta.

Man plockade fler poäng borta än hemma, och senaste lagen möttes vann Frisk-Asker med 9-2.

Man har tappat lite spelare men också fått in bra spelare för ligan i form av Gaarder som spelat universitetshockey, Francis Lemieux som har 271 matcher i AHL och även gjort det bra i Österrike, och Everson som kommer från spel i ECHL, där han även fått prova på AHL, dock bara två ynka matcher.

Man har bekante Anders Bastiansen i laget som är landslagsman, och även Olsen som fått prova på landslagsspel för Norge, efter att ha gjort 20 mål förra säsongen.

Målvaktssidan är stark med Dahlberg som spelat för både Skellefteå och Modo i SHL, och som i sina tre föregående säsonger i Frisk-Asker haft över 91% i räddningsprocent i samtliga. Som backup har man Helgesson som kom från Manglerud.

Backsidan har man förstärkt med Oskar Nilsson som närmast kommer från Asplöven, där han också var Assisterande kapten. Hegarty har man tagit in från ECHL som år 2008 blev draftad av Anaheim som 113onde spelare totalt, han blev dock inte så bra och platsar i Norge alla dagar i veckan. 

Även Frisk-Asker har gjort en match hittils i ligan, och det blev förlust mot Stavanger efter förlängning med 3-4. Och de som följt CHL vet att Stavanger vunnit mot både Trinec och KaIPa som spelar i Tjeckiska högstaligan samt Finska högstaligan. 

Över 5.5 mål tror jag Frisk-Asker löser, och det provar vi.

Båda lagen att inte göra mål provar jag som sidospel med 1u till oddset 4.05, då Frisk-Asker har alla möjligheter i världen att hålla nollan.

Skribent: Tobbestips
18 September 2015