Dags för Tyska DEL att dra igång.

Kölner slutade i botten av tabellen förra säsongen och tog sig inte till slutspel. Inför säsongen har landslagsmeriterade målvakten Den Birken försvunnit till just Munchen. Man har även tappat Iggulden som vann poängligan och en del andra tongivande spelare.

Man har såklart värvat friskt inför säsongen där man fått in Wesslau och Dshunussow på målvaktssidan.

På backsidan har man fått in förstärkning framförallt av Fredrik Eriksson och Lalonde.

Framåt har man många svenskar, Andreas Falk, Johannes Salomonsson, Dragan Umicevic och Per Åslund. 

Man har fått in tunga namn som tex Jason Williams som gjort 227 poäng på 455 NHL matcher, dock var det 5-10 år sedan han var som bäst då han hunnit bli 35 år gammal.

Detsamma gäller Ryan Jones som har gjort en del poäng i NHL, dock var det bara 4-5 år sedan han var som bäst.

Munchen tycker jag ska vara favoriter här då man har spelat tävlingsmatcher i just CHL där man vann alla sina fyra matcher på ett bra sätt.

Man har ju som sagt fått in Den Birken i mål, som håller riktigt bra klass. 

Backlinjen är riktigt bra för ligan där man har namn som Daryl Boyle, Richie Regehr, Matt Smaby, Jeremy Dehner och nyförvärvet Toni Söderholm som kommer från Finska HIFK, där han också var kapten förra säsongen.

Offensivt så är Wolf farlig som vanligt, men spelare som Keith Aucion och Jason Jaffray som varit kapten de fyra senaste säsongerna i AHL, stärker ett redan bra lag. 

Nämner även Daniel Sparre som har några riktigt bra säsonger bakom sig i den Tyska ligan.

Här har Munchen fördel av att redan spelat tävlingsmatcher, och har även en bättre defensiv vilket jag tror kommer bli avgörande här, och jag trodde Munchen skulle vara favoriter i denna match.

Skribent: Tobbestips
9 September 2015