Klagenfurt går in i CHL här mot Munchen, som redan hunnit med en match, där man slog Kosice med 4-2 och vann skotten med 36-19.

Munchen har tappat sina målvakter, där Treutle var den som spelade flest matcher förra säsongen och gjorde det bra. Men man har fått in Den Birken från Kölner, som hade 92% i räddningsprocent förra säsongen, och är en minst lika bra målvakt.

Man har backar som Daryl Boyle, Richie Regher som öste in poäng förra säsongen. Man har spetsat det genom att värva in Söderholm från HIFK, där han var kapten, St-Denis som spelade AHL hockey förra säsongen, där han även fick prova på fyra macher i NHL med Columbus.

Framåt så har man fått in Aucoin som gjort 48 poäng på 145 NHL-matcher, Jaffray som gjort 473 poäng på 602 AHL-matcher, och Pinzotto som gjort 18 matcher för Edmonton Oilers förra säsongen, för att nämna några. 

Dessa nyförvärv är riktigt tunga, där man redan innan hade spelare som Michael Wolf och Daniel Sparre.

Man har övertygat hittils i sina tre matcher, då man gjort 13 mål på dessa tre.

Klagenfurt har Jamie Lundmark i laget, som är Österrikes bästa spelare genom tiderna, med 295 NHL-matcher i bagaget. Utöver honom så har man Jacques, Setzinger, Koch och Siklenka i laget, där man även tagit in svenske Jonas Nordqvist, Kevin Kapstad från Leksand och Mark Popovic från KHL.

Jag tycker att Munchen värvar klart tyngre namn, imponerat stort hittils denna säsong medans Klagenfurt förlorat båda sina träningsmatcher hittils och också släppt in nio mål på dessa två. Tycker även att Klagenfurts defensiv inte alls ser ut att hålla mot bättre lag ute i Europa.

Skribent: Tobbestips
23 August 2015