Äntligen dags för SHL att dra igång, och det är lätt att sortera in laget i olika fack, men desto svårare att utnämna en vinnare av SHL.

Karlskrona är nykomlingar och kommer troligtvis att kämpa för att hålla sig kvar.

Man har fått in spelare med SHL rutin i laget i form av Käkhöken från Leksand, Holzapfel från HV71, som dock var en besvikelse, och Rohdin från Färjestad.  

Även målvakten Fernström, backen Grundel, Henrion som gjorde 33 mål i Asplöven föregående år och Guter har anslutit.

Truppen ser dock för tunn ut för att hålla hela säsongen.

Färjestad har gjort klart med riktigt tunga namn och går för guld. 

Målvakten Lars Haugen har man tagit in från KHL laget Dinamo Minsk där han hade 92.2 i räddningsprocent och stod 30 matcher, vilket är imponerande. Man har även Justin Pogge på målvaktssidan som gjorde 30 matcher för Färjestad förra säsongen och slutade på 92.6 i räddningsprocent. Med andra ord har man två riktigt bra målvakter som slåss om att bli förstemålvakt.

Defensivt har man också förstärkt grymt bra i form av Holös som kommer från två bra säsonger i KHL, Magnus Nygren som kommer tillbaka efter en säsong i AHL. 

Framåt har man tappat en del inför säsongen men tagit in Robbie Earl som gjort bra med poäng ute i Europa, Johan Ryno som imponerade i Leksand förra säsongen, och John Persson som kommer från New York Islanders organisation, och som gjort det bra i AHL.

Här är man huvudet högre än nykomlingen Karlskrona, och Karlskrona kommer att få svårt att skapa lägen i matchen, samtidigt som Färjestad har bra spets framåt mot Karlskronas svaga defensiv.

Färjestad -1 betyder alltså att vi får insatsen tillbaka vid vinst med 1 mål. 

Skribent: Tobbestips
13 September 2015