Dags för den Finska ligan att dra igång, och här har vi ett möte mellan KalPa och Kärpät, som båda har spelat CHL.

KalPa kom sist i gruppen, och då mötte man Stavanger från Norge och Trinec från Tjeckien. Man har tappat Voutilainen, Birner,Ilomäki och Kapanen inför säsongen, som alla gjorde en bra säsong.

Man har inte fått in så mycket defensivt utan det är mest offensivt man fått in spelare. Laget ser dock lite sämre ut på pappret inför denna säsongen, och man har ju som sagt inte imponerat i CHL heller, vilket visar att så kanske är fallet.

Kärpät har verkligen imponerat i CHL. Man hade Vienna Capitals och Krefeld i gruppen, som man förövrigt vann med fyra segrar på fyra matcher. På dessa matcher släppte man bara in ett!mål bakåt och försvarspelet var riktigt bra, mycket tack vare målvakten Sami Aittokallio som hade hela 98.88 % i räddningsprocent, som förövrigt spelat NHL och AHL matcher.

Ska även nämna att detta mål släpptes in i boxplay, vilket betyder att man spelade fyra matcher utan att släppa in ett enda mål i spel fem mot fem.

Målvakten Tarkki är skadad och missar förmodligen matchen, jag blir också förvånad om Aittokallio inte skulle få chansen då han varit ruggig i målet.

Man har tappat sin bästa poängplockare Donskoi till NHL. Man har kvar ungefär samma backlinje som är riktigt stabila bakåt, där det även finns en del som är riktigt bra framåt.

På forwardsidan har man fått in Miro Aaltonen från Blues som gjorde en riktigt bra säsong där även ett par andra spelare anslutit. Man har ju sedan innan riktigt bra offensiv kompetens då jag främst pratar om Huml, Junttila och Pyörälä.

Skribent: Tobbestips
7 September 2015