Här får vi se Björklöven ta emot Tingsryd som gjort det otroligt bra och leder hela serien.

Björklöven har varit en riktig besvikelse hittils då man placerar sig på en tolfteplats i tabellen efter 32 spelade omgångar. Mycket tack vare bortaspelet som varit bedrövligt där man bara vunnit fyra av 15 matcher.

Senast åkte man på en riktigt praktsmäll mot Oskarshamn borta med 5-2 vilket betydde att man förlorat nio av de tio senaste bortamatcherna. Hemma gör man det okej och har vunnit nio av 16 matcher. I laget blir det förmodligen bara en ändring och det är att Johansson går ner i fjärdekedjan och Scheel går in i tredje.

Defensiven är ett stort frågetecken då man fortsätter släppa in mycket mål där man på de tre senaste matcherna släppt in 13 mål.

Tingsryd överraskar fortsatt i serien och när man tror verkligheten ska komma ikapp så visar man bara återigen att man blir att räkna med denna säsong.

Borta har man vunnit sju av de åtta senaste matcherna och slagit lag som Leksand, Karlskoga och AIK. Man är också seriens bästa bortalag med ganska klar marginal då man plockat 30 poäng på 16 matcher varav elva av matcherna har slutat med seger.

Fransmannen Castonguay imponerar och står på 29 inspelade poäng hittils.

Lagen har spelat två matcher mot varandra hittils denna säsong och då har det blivit 7-2 till Tingsryd och 5-1  seger för Björklöven. De fem senaste mötena mellan lagen har slutat med minst sex mål.

Man har visat att man är betydligt bättre än vad Björklöven är hittils och då Björklöven visar svagt defensivt spel och ändå håller bra kvalitét framåt så skulle jag bli riktigt förvånad om vi inte får se en match som innehåller mycket mål.

Skribent: Tobbestips
15 December 2015