Dags för HV71 att göra entré i CHL, mot Salzburg som åkte på en svidande 4-1 förlust mot Sönderjyske, och jag kommer att se matchen på plats.

HV71 har som sagt ett lag som är i bra form då jag pratat med fystränaren i laget. Har även märkt av på flertalet spelare att Salzburg är en tuff match, där man åkte på dubbla förluster mot dem förra säsongen, men i år är man ute efter revansch. 

Chris Abbott säger i en intervju att man har finslipat sitt powerplay och boxplay. Han nämner även i slutet där jag citerar " We should beat this guys", så både Chris och resten av spelarna andas optimism, och går in för att vinna.

Tränare Lindbom säger i intervjun att det ser bra ut på träning, man jobbar på sina grunder och kommer väl förberedda inför match. Han säger även att " oavsett match, så går vi in för att vinna ", vilket verkligen märks av på spelarna.

Som det ser ut nu så saknar man Pilut och Hansson, där det även ser ut som Melin och Törngren också missar matchen, vilket eventuellt ger 17-åriga Cederholm chansen.

Jag såg de två sista perioderna mellan Sönderjyske och Salzburg senast, där jag har läst mig till att Sönderjyske faktiskt ägde början av matchen och 1-0 i paus var rättvist. Sen såg jag som sagt resterande delen där jag tycker Salzburg spelade runt riktigt bra men det saknades skärpa i avsluten. Bakåt var man verkligen inte med och försvaret så katastrofalt ut.

Nu höjs svårighetsgraden ett antal steg, och man kommer inte alls ha lika mycket puck som man hade mot Sönderjyske. Man möter ett mer strukturerat lag och chanserna kommer man få kämpa för.

Kommer att bli två spel här.

HV71 att vinna matchen på ordinarie tid.

Kommer även att prova Thörnberg målskytt och HV71 att vinna matchen till 3.70 med 1u på Unibet, då han spelar i HV71.s bästa kedja, powerplay och gör mål vare sig han spelar i KHL, SHL eller Landslaget.

Skribent: Tobbestips
21 August 2015