HV71 åkte ur CHL efter 3-1 förlust borta och 1-1 hemma mot Blues från finland. Finnarna gick vidare välförtjänt och HV fortsätter att gå knackigt. 

Man har vunnit sju av 16 matcher i SHL och man har varit betydligt bättre hemma än borta. Man imponerade inte i dubbelmötet mot Blues och jag trodde man skulle prestera bättre än så. 

Man har målvakter som gjort det bra men inte riktigt visat det där extra som en förstamålvakt ska göra. Man har inte som vana att vara täta bakåt utan det brukar trilla in en del puckar i eget mål.

Karlskrona är heller inte något starkt lag i SHL och man har bara tagit sju poäng på 16 matcher. Borta har man faktiskt gjort fler mål än på hemmaplan och snittar 2.6 mål per match.

Senast mot Djurgården så gjorde man fyra mål och man vann tillslut på straffar. Djurgården är ett starkare lag än HV71 av det vi sett hittils.

Man har klarat över 1.5 mål i tretton av de sexton spelade matcherna i SHL där det endast är mot Frölunda x2 och Färjestad man bara gjort ett mål.

Offensiven är Karlskronas styrka och med tanke på vad vi sett från HV71 hittils så tycker jag man ska klara av att göra minst två mål och blir inte förvånad om man skulle göra tre.

Skribent: Tobbestips
12 November 2015