Här tycker jag att  jag hittat ett intressant spel i CHL, då jag har fått lite information från mina kontakter inom HV71.

HV71 vann sin enda träningsmatch med 4-0 mot Frölunda, och visade direkt att tränarkaoset är över. Jag har pratat lite med fystränaren och laget har tränat på bra och spelarna är i bra fysisk form. 

Martin Thörnberg återvände till HV71 denna säsongen efter ett antal säsonger ute i Ryssland. Även Oscar Sundh och Simon Önerud är tillbaka efter några år i andra SHL-klubbar.

Man har även fått in O'Byrne med NHL rutin i laget, vilket jag tycker är viktigt då det är en del unga spännande namn på backsidan.

Kedjan som jag tror kommer att bli viktigast för HV71 och kommer att vara en av de bästa kedjorna i SHL, om inte den bästa, är utan tvekan Brithén-Christensen-Thörnberg.

Jere Karalahti är avstängd tom senast 24 September. Fått svar från min källa nu och detta ska tydligen inte gälla CHL. Så Karalahti är alltså redo för spel i CHL.

Man kommer att gå in i CHL för att vinna varje match till 100%, och med ett antal hemvändare i laget så är stämningen i klubben kanon. 

Spelförslaget bygger på att HV71 slutar topp fyra, vilket betyder att man som minst tar sig till semifinal i CHL.

Skribent: Tobbestips
20 August 2015