Dansk hockey här och jag tycker mig ha hittat ett riktigt guldkorn.

Herlev slutade näst sist i serien förra säsongen, med 29 inspelade poäng och en målskillnad på 66-124.

På hemmaplan plockade man 17 poäng på 18 matcher och vann bara tre matcher på ordinarie tid. Borta plockade man bara 12 poäng, och var riktigt svaga.

Man har tappat Hölli som gjorde flest mål, flest assist och vann interna poängligan i stor stil.

Man har tappat sina fem bästa målskyttar, som stod för 39 av 66 mål framåt. 

Backen Bozic som gjorde 17 poäng på 24 mather förra säsongen har inte spelat någon match hittils denna säsongen och missar troligtvis matchen här också. 

Man har fått in Jensen från Herning som gjorde en bra säsong, men inte gjort något poäng hittils i ligan. Muhonen från Stars, där han gjorde 34 poäng på 36 matcher, och håller god klass för ligan, och även Heizer som kommer från spel i den Slovakiska ligan, precis som Bendik.

Man har som sagt haft en del spelare borta också som är osäkra till spel även i denna match.

Noterbart är att efter fyra omgångar som har Herlev 0-20 i målskillnad, och då har man haft någon lättare spelschema än vad Aalborg haft.

Aalborg slutade placeringen ovanför Herlev förra säsongen, men det var en rejält hopp då man skrapade ihop 45 poäng, mot Herlevs 29. Man var i princip lika bra borta som hemma, vilket är en bra egenskap.

Man har precis som Herlev tappat många spelare inför säsongen, men fyllt upp det bra, framförallt med Nicolai Meyer från Fredrikshavn, som redan gjort 5+5 poäng av lagets totalt 12 mål framåt. 

Man har även fått in Olle Liss från Kristianstad, som också börjat säsongen starkt och står på sju poäng. Även svenske backen Lars Lundin som kommer från div 1 hockey har öppnat bra i sin nya klubb. 

Man har mött Fredrikshavn två gånger och förlorat med 3-1 respektive 4-6. Man ska dock tänka på att de leder serien, en poäng före Sönderjyske som man också hunnit med att möta och fick stryk med 3-5. 

Man står på fem förluster på fem matcher, och en målskillnad på 12-25, vilket givetvis inte är bra. Men spelschemat har varit riktigt tufft och det skiljer en hel del på topplagen och mittenlagen i ligan.

Man har inte större skador som påverkar laget, och här ska man ha bra chans att spela hem sin första trepoängare.

De sex senaste matcherna som Aalborg gästat Herlev har slutat med fem vinster för Aalborg på ordinarie tid, samt en vinst på straffar, vilket visar att man trivs bra mot just Herlev.

Skribent: Tobbestips
5 October 2015