Här är det dags för CHL slutspel igen och vi har fem svensklag kvar bland de 16 lagen som fortfarande gör upp om titeln.

Litvinov är inne i en riktigt tung period just nu där man bara förlorar och förlorar. Man ligger på en elfteplats i ligan och har bara vunnit två matcher på ordinarie tid av totalt 17 spelade. Kollar man formen de fem senaste matcherna så ligger man sist i ligan med tre inspelade poäng och en målskillnad på 8-16.

Man vann sin grupp före Espoo Blues och Grenoble och det var jag tämligen säker på att man skulle göra då det var ganska svagt motstånd. Men nu är man inne i en tyngre period och resultaten vill inte med laget.

Frölunda åkte något oväntat på förlust senast hemma mot Brynäs med 2-4. Men all kredit till Brynäs som gjort det bra hittils i SHL.

Man är annars Sveriges formstarkaste lag och SHL tycker jag håller något högre klass än den Tjeckiska. Man hade JYP och Sheffield i gruppen där man vann i stor stil, och ska man jämföra JYP med Litvinov så är JYP ett mer svårspelat lag.

Frölunda har ett riktigt bra powerplay och offensiv överlag och har i många av matcherna i SHL fullkomligt slaktat motståndet. Lundqvist är stekhet tillsammans med Lasch och här tror jag man kommer ha kontrollen på matchen medans Litvinov kommer lägga sig på kontringar, och då gäller det att man har koll på Hubl, Jansky och Lukes. Dessa tre är de som står för egentligen hela offensiven och får man stopp på dessa herrar så är mycket vunnet.

Hubl har smällt in tolv mål hittils i ligan vilket är bäst tillsammans med Olesz från Vitkovice.

Frölunda har en bättre offensiv överlag och defensiven är den största skillnaden där Frölunda har en stor fördel, och Bwin ger oss generösa 1.85 där jag tycker övriga bolag ligger mer rätt runt 1.70-1.75.

Man kan även spela Frölunda först till två mål till 1.67, men då raka 2an ger så pass högt odds så tycker jag den är roligare.

Skribent: Tobbestips
3 November 2015