Tjeckiska Litvinov går in i turneringen borta mot Franska Grenoble.

Litvinov är ett lag som tillhör toppen i Tjeckien, och vann den gångna säsongen ligan i en rafflande final mot Trinec. Man har tappat sin förstemålvakt Francous till KHL, Rucinsky har lagt av, Slegr har lagt av och Petruzalek har flytt till Örebro. Det är tunga tapp då Rucinsky och Petruzalek slutade på en andraplats respektive femteplats i den interna poängligan.

Trots detta tappet så har man spelat bra i inledningen av säsongen, där Hübl, som vann interna poängligan på 58 poäng, startat riktigt piggt tillsammans med de andra poängmakarna Jansky och Lukes.

Målvaktssidan har man fyllt igen med Janus, som kommer från Sparta Prag, och dessinnan hade tre säsonger i KHL. Även Richard Mraz har anslutit från Slovakiska Nitra, där poängskörden varit bra.

Man har som sagt tre riktiga lirare framåt, två stabila backar i form av Pavlik och Kubat, och ett lag som sliter för sitt lag.

Grenoble kommer från Franska ligan, där man vann grundserien men man åkte ut redan i kvarten mot Dijon. I grundserien var man ligans bästa bortalag, men hemma var man inte alls lika bra och slutade inte bättre än femma.

Man har tappat båda sina målvakter inför denna säsongen, fyra av sina sex bästa poängplockare, och även flera av sina bästa backar poängmässigt.

In har man fått Mustukovs och Goy i målet, där jag antar Mustukovs kommer att vara förstemålvakt. Hälften av backarna är nya inför säsongen och på forwardsidan har man fått in några nya forwards som håller bra Fransk klass, med ett undantag för Sebastien Thinel, som är ett spännande nyförvärv.

Här har vi alltså Tjeckiska mästarna som tappat några bra spelare, och så har vi Franska utmanarna som tappat båda sina målvakter, ett antal bra backar och fyra av sina sex bästa poängplockare.

Det är stor skillnad på kapaciteten i lagen, även ligorna överlag, och Litvinov är mer samspelta än vad Grenoble är.

Spelar Litvinov -1.5 HCP, vilket betyder att Litvinov måste vinna matchen med minst två mål för att spelet ska sitta.

Skribent: Tobbestips
20 August 2015