Dansk hockey här och jag tycker mig hittat ett bra spel då jag följt ligan ett par år.

Gentofte är ett av de svagaste lagen i ligan där man förra säsongen då man slutade på sista plats och vann bara sex av 36 matcher. Tre av dessa hemma och tre borta. Hemma hade man en målskillnad på 43-82 och borta 40-85, så man är lika bra/dåliga hemma som borta.

Inför säsongen har man tappat Saarinen som var lagets bästa poängplockare, man har även tappat Muhonen som var näst bästa poängplockare, och dessa två var de överlägset bästa målskyttarna med 17 respektive 16 mål, där Linke som är kvar var tredje bästa målskytt med ynka åtta mål.

Även Edman som var lagets poängbäste back har lämnat.

Man har fått in ett par spelare som ersätter, men man har nog något sämre lag på pappret denna säsong enligt mig, och det fick vi bevittna i seriepremiären då man förlorade med 0-4 hemma mot Rodovre som kommer tillhöra mitten av tabellen. Man släppte in tre av dessa målen när man hade boxplay. 

Odense imponerade i premiären mot Rungsted och vann med 7-2. Man har vunnit de fem senaste matcherna man spelat. 

Man har kvar sina bästa poängplockare Ryan McDonough som gjorde 24+22 förra säsongen samt Dale Mitchell som stod för 19+25.

Man har plockat in John Armstrong från Lillehammer som gjorde fyra poäng i seriepremiären. Han har även 177 AHL matcher i bagaget, och kommer vara till stor nytta för Odense.

Även Sean Wiles har anslutit till laget, han har provat på lite AHL spel men mest spelat i ECHL. Han gjorde dock en bra debut i ligan då han gick in och gjorde två mål direkt.

Odense har fått in spelare till sin redan starka trupp, och ska vara nummer större än gentofte här.

Spel sitter om odense vinner med minst två måls marginal.

Skribent: Tobbestips
21 September 2015