Dags för Frölunda och Rögle att gå in i årets SHL. 

Frölunda har imponerat i CHL där man vunnit alla matcher, och gjort 20 mål. Senaste matchen var en träningsmatch mot Växjö Lakers, och dem tvålade man dit ordentligt med 0-7 på bortaplan.

Figren var inte med i den sista matchen i CHL, har tagit kontakt med Oscar Fantenberg och fått bekräftat att han ska spela ikväll.

Lasch kom till laget i fjol och gjorde 14 poäng på 12 matcher, och har fortsatt att producera även i år. 

Spencer Abbott är en annan intressant spelare man fått in i truppen. Han kommer från AHL där han tryckt in bra med poäng. 

Lehkonen är en ung spelare som gjorde det bra i Frölunda i fjol, och i år tror jag att han kommer att utvecklas ordentligt, vilket vi även sett på försäsongen.

Ny i laget är även Tömmernes som efter ett par år i AHL och Finland är tillbaka. Under CHL var han dominant och gjorde hela åtta poäng på de fyra matcherna man spelat.

Man har hittils denna säsong bara förlorat en träningsmatch mot HV71, och har vunnit de andra åtta man spelat.

Rögle har blandat och gett i sina matcher i år. Man har förlorat mot lag som Oskarshamn, Biel och Lausanne, och vunnit mot tex Hamburg och Karlskrona.

Man har dock inte spelat någon tävlingsmatch som Frölunda gjort, och det ger ett helt annat tempo.

Målvaktssidan ser okej ut, och det gäller att de presterar på topp varje match för att Rögle ska kunna hålla sig kvar.

Backsidan har förstärkts av Baranka som kommer från sju säsonger i KHL, Granak som spelat både KHL och SHL hockey, Kevin Marshall, en spelare som spelar enkelt och kommer från ett antal säsonger i AHL.

Forwardsidan ser väldigt tunn ut, och det är bara ett par spelare som sticker ut. 

Frölunda och Rögle har spelat mot varandra en gång i år, och då blev det seger för Frölunda med 6-4. Nu är det dock seriepremiär, och skillnaden på lagen är enorm.

Frölunda -1.5 HCP betyder att de måste vinna med minst två mål, vilket jag tror de klarar ganska enkelt.

Skribent: Tobbestips
18 September 2015