Här möts två lag som börjat matcherna på ett bra sätt, vilket också talar för en fartfylld inledning av matchen.

Frölunda kommer från seger mot Ingolstadt med 4-1 efter förlängning. Man förlorade som sagt första mötet och var tvungna att vinna med två måls marginal efter 60 minuter för att få fram förlängning, vilket man lyckades med då Bengtsson gör 3-1 med 11 sekunder kvar av matchen. I förlängning så får vi se ett riktigt klassmål av Ryan Lasch där han tar sats från egen zon, tar sig förbi samtliga Ingolstadtspelare och trycker in pucken bakom en chanslös målvakt, ett riktigt klassmål.

Modo kommer med en suddenförlust mot Färjestad borta, där man tappar en 0-3 ledning till 3-3 och tillslut förlorar med 4-3. Man har ryckt upp sig ordentligt de senaste matcherna då man startade SHL otroligt dåligt.

Modo får tillbaka Heshka, Bjurö och Runesson. Kwiatkowski och Torp kommer inte till spel mot Frölunda.

Frölunda har hittils gjort 26 mål i årets SHL där 12 av dessa 26 mål kommit i första perioden. Över 1.5 mål har det blivit i fem av sex matcher i SHL, vilket också bevisar att man är på tårna direkt i matchinledningen.

Modo har även dem börjat matcherna piggt och har gjort mål i första perioden i fem av sex matcher, varav tre av tre på bortaplan.

Här tror jag på en pigg inledning där det kan fortsätta smälla tidigt i matcherna, och 2.05 tycker jag är lite väl högt, då jag tycker ComeOn ligger lite mer rätt i sin bedömning vid 1.93.

Lägger även Tömmernes att göra mål + Frölunda att vinna matchen till 6.50 med 1u. Tömmernes spelar powerplay, spelar i första backpar, skjuter mest av backarna i laget (19) skott. Och i CHL såg vi som bekant Tömmernes göra tre mål på fyra matcher.

Skribent: Tobbestips
9 October 2015