Toppen mot botten, hemmastarka Frölunda mot bortasvaga HV71.

Frölunda har varit extremt underhållande att följa hittils under säsongen. Man hade inte åkt på en enda förlust i årets SHL förrän senast mot Brynäs då man förlorade med 3-1. Man ska dock tänka på ett par saker.

1: Frölunda spelade på bortaplan.

2: Brynäs är riktigt formstarka för dagen och är obesegrade på hemmaplan.

3: Man spelade jämnt, där Brynäs var det något bättre laget i tredje, och man släppte in 2-1 målet med 2.08 kvar där trean kom i öppen kasse.

Bara för man fick en förlust på kontot här, så tycker jag inte det är någon fara med formen och man ska kunna avfärda HV71 tämligen enkelt på hemmaplan där man är obesegrade och har gjort 19 mål på fyra matcher.

HV71 går otroligt dåligt just nu, och efter segern mot Trinec hemma i CHL så trodde jag det var på väg att lossna, men ikke. Man har fem raka nederlag i SHL där man släppt in hela 21 mål, och gjort åtta framåt. Senast förlorade man mot Luleå med 7-4, där man fick in lite mål i slutet, men då hade Luleå redan avgjort matchen. Man har vunnit två av åtta matcher och dessa två har man vunnit i Kinnarps arena. Borta är man totalt genomdåliga och har förlorat samtliga matcher och har en målskillnad på 7-18.

Det ser virrigt ut i egen zon, och ganska tamt framåt också där många av de spelarna som haft höga förväntningar inte alls kommit upp i nivå.

Att Frölunda inte skulle ha fullständig kontroll på matchen hemma i Göteborg ser jag inte som troligt, och här tror jag spelet kommer att droppa en del till matchstart. 

Insatsen tillbaka om Frölunda vinner med ett mål, full vinst om de vinner med två mål eller fler.

Frölunda över 4 mål till 3.65 spelas också, där jag rekommenderar 1-2u som insats. Man möter seriens sämsta bortalag som kommer från förlust med 2-4 mot Rögle och 7-4 mot Luleå, där Frölundas två senaste hemmamatcher i SHL slutat med vinst mot Skellefteå med 6-2 och Modo med 7-0.

Insatsen tillbaka om Frölunda gör precis fyra mål, och vinst om man göra fler.

Skribent: Tobbestips
12 October 2015