Här kommer jag lägga ett spel på Tyska DEL 2, en liga som jag följde med framgång förra året.

Freiburg är nykomlingar i ligan, då man tog sig upp från Oberliga South.

Man vann grundserien med sex poäng, och på hemmaplan var man förkrossande bra, då man hade en målskillnad på 113-35 på 22 matcher. Siffrorna ser såklart väldigt intressanta ut, men det skiljer en hel del på lagen i de lägre divisionerna, och kollat man hur det gått hittils i ligan så har man bara vunnit en av tre och har en målskillnad på 6-12, och totalt har man bara vunnit två av sju matcher.

Man har många spelare som var med och tog upp laget, men också en del nya ansikten i form av David Vrbata, och Hokkanen från finska Jukurit.

David Vrbata (5+1) leder interna poängligan tillsammans med Linsenmaier (3+3).

Förstemålvakt är Mathis, som var med och tog upp laget tillsammans med Hönkhaus. Han har hittils släppt in 3.92 mål per match, vilket säger en del om kvalitetsskillnaden från Oberliga, där han snittade 2.27 insläppta per match.

Bietigheim tycker jag är ett av seriens bästa lag, det visade man i fjol genom att vinna i en finalserie mot Bremerhaven med 4-2 i matcher.

I grundserien var man förkrossande bra och vann med 15 poäng före tvåan Bremerhaven. Man var seriens överlägset bästa bortalag där man vann 18 av 26 matcher och hade en målskillnad på 113-80.

Hittils har man börjat med 11 poäng på sju matcher. Borta har man dock börjat bra och har vunnit tre av fyra med en målskillnad på 14-7.

Det kryllar av kvalitet i laget då man tex har kvar spelare som Wrigley som gjorde 78 poäng på 43 matcher i grundserien i fjol, och även öppnat denna säsong starkt med 10 poäng, McKnight som gjorde 77 poäng förra säsongen, Just som gjorde 67 och poängstarke backen Auger som gjorde 53 poäng.

Man har två bra målvakter i Martinovic och Mechel, och truppen är starkare på varenda position.

Nykomlingar kan ta en del poäng i början precis som man gjorde då man vann de två första matcherna, därefter har det tagit stopp och man har fem raka förluster, där man släppt in 24 mål och bara gjort sju mål framåt.

Jag tror Bietigheim maler ner Freiburg minut för minut och tar en tämligen enkel trepoängare.

Spelet sitter om Bietigheim vinner med minst två mål.

Skribent: Tobbestips
4 October 2015